Sessie over Puberbrein voor trainers jeugdopleiding De Graafschap

,

Op sportcomplex De Bezelhorst is woensdag door Topsport Gelderland een workshop Puberbrein georganiseerd voor de trainers van de jeugdopleiding van de Graafschap. Deze sessie werd verzorgd door sportpsycholoog Ivo Spanjersberg. De trainers hadden vooraf al input aangeleverd over vragen of uitdagingen waar ze in de praktijk tegenaan lopen. Aangezien er sinds afgelopen jaar in samenwerking met MVVA ook een meidenteam uitkomt onder de vlag van de Graafschap, was één van de onderwerpen die aan bod kwamen het verschil tussen jongens en meiden in de puberteit.

Andere zaken waar bij stilgestaan werd, waren onder meer zelfregulatie, intrinsieke motivatie en coaching. Uit de vele vragen die de trainers hadden, bleek duidelijk de belangstelling voor dit onderwerp en de wil om hier nog meer uit te kunnen halen. De sessie was een vervolg op een cultuursessie die eind januari door Topsport Gelderland werd georganiseerd bij de voetbalclub uit Doetinchem. Toen werkten de trainers van de jeugdopleiding samen aan de interne cultuur.

Vanaf het nieuwe voetbalseizoen, dat start in september, zal Ivo Spanjersberg ook een aantal sessies voor ouders gaan verzorgen. Hier zullen ook de ouders van de meiden van MVVA bij betrokken worden. De samenwerking vanuit Topsport Gelderland met beide programma’s krijgt op die manier weer een mooi vervolg.