Scholieren maken op Papendal kennis met topsport

,

Er was een bijzondere bijeenkomst voor scholieren van twee Gelderse middelbare scholen afgelopen week op Papendal. Ruim vijftig kinderen, allen meisjes, van Olympus en Het Montessori Collee bezochten Papendal als een ‘after-event’ van de Boels Ladies Tour. Die zesdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen ging onlangs onder meer met enkele etappes door Gelderland. Voor leerlingen van Topsport Talent School het Beekdal Lyceum stond afgelopen week de eerste topsportles van het jaar gepland.

De studentes van Olympus en het Montessori College waren een dag lang op Papendal. Daar kreeg zij een mooi programma voorgeschoteld, waarbij ze kennismaakten met topsport en wielrennen. De organisatie daarvan was in handen van Wrinkle Works in samenwerking met Topsport Gelderland, waarbij Topsport Gelderland directeur Gudo Kramer de opening deed. Vervolgens kregen de meiden een mountainbike clinic van Marc Bouwmeester, een presentatie van wielrenster Michelle de Graaf, werden ze rondgeleid over het terrein van Papendal en kregen ze in de topsportkeuken uitleg over voeding.

Dromen najagen
Bij het Beekdal Lyceum stond dus de eerste topsportles van het jaar gepland. Het thema daarvan was ditmaal dromen najagen. De les werd gegeven door voormalig schorttrackster Margriet de Schutter. Aan de hand van verschillende opdrachten gingen de studenten met hun droom aan de slag, waarin ze leerden om tegenslagen om te zetten in iets positiefs. Onderstaand is daar een foto van te zien en daar onder weer meer foto’s van het after-event op Papendal.