Predicaat topsportvriendelijke school voor Stedelijk Gymnasium Nijmegen

,

Het Stedelijk Gymnasium Nijmegen is door Topsport Gelderland erkend als topsportvriendelijke school. Afgelopen vrijdagmiddag kreeg John Schrooten, topsportcoördinator van de school, het daarbij behorende plaquette uitgereikt door drie leerlingen. Tennisser Thomas Werndly, rugbyer Julius den Ouden en judoka Annemarijne Ploeger maken op het Stedelijk Gymnasium Nijmegen allen gebruik van topsportbegeleiding op maat.

“In gesprekken met John Schrooten van Stedelijk Gymnasium Nijmegen merkte ik dat hij ontzettend begaan is met de jonge sporters op zijn school”, vertelt Yannick van Harskamp. Hij is als sportmanager bij Topsport Gelderland verantwoordelijk voor de regio’s Nijmegen en Rivierenland. “John en de school proberen er alles aan te doen dat de sporttalenten bij hen zo flexibel mogelijk hun sport kunnen beoefenen, maar houden wel ook goed in de gaten dat ze hun opleiding kunnen afronden. Met deze passie ondersteunt John tientallen sporters in het verwezenlijken van hun droom en het behalen van een diploma.”

Kroon op het werk
Schrooten zelf is ook blij met de samenwerking. “Al vanaf 1994 heeft het Stedelijk Gymnasium Nijmegen zijn leerlingbegeleiding uitgebreid met ondersteuning van sporttalenten, om de combinatie van sport en onderwijs op het hoogste niveau mogelijk te maken”, zo vertelt hij. “Turnster Fieke Willems, wielrenner Mart Louwers en hardloopster Susan Krumins-Kuijken zijn de bekendste namen van leerlingen die school met succes afrondden. En ook zwemmer Nyls Korstanje zat bijvoorbeeld tot en met de vierde klas bij ons. Daarna verruilde hij onze school voor de LOOT-school in Eindhoven, waar hij ook trainde en inmiddels studeert en zwemt hij in de VS. Het officiële partnerschap met de stichting is een kroon op het werk van zowel de leerlingen als ook het personeel van de school.”

Foto: v.l.n.r. Thomas Werndly, John Schrooten, Julius den Ouden en Annemarijne Ploeger.