Kameraanbod voor studerende topsporters in samenwerking met SSH&

,

Een flink aantal Gelderse topsporters combineert een sportcarrière met een studie. Maar waar het voor een reguliere student soms al lastig is om een kamer te vinden, is dat voor topsporters misschien nog wel moeilijker. Zij zoeken naar huisvesting waar ze zich ook optimaal op hun sport kunnen richten en waarbij bijvoorbeeld rust en een gezonde leefstijl belangrijk zijn. Topsport Gelderland en SSH& slaan daarom de handen in één. Met ingang van 10 februari is in Nijmegen een woning beschikbaar, dicht bij de SportQube. In deze woning is nog één kamer vrij.

SSH& is dé studentenhuisvester in Nijmegen en Arnhem met 6.800 wooneenheden in 25 wooncomplexen en bijna 80 stadspanden. Ze staan voor voldoende, goede en beltaalbare huisvesting en bijbehorende dienstverlening. Daarbij huisvesten ze studerende jongeren en bijpassende doelgroepen in Nijmegen en Arnhem. SSH& benut haar specifieke expertise door samenwerking met andere organisaties en woningcorporaties.

Woning met alleen sporters
Bij Topsport Gelderland is Yannick van Harskamp als sportmanager verantwoordelijk voor de regio Nijmegen. “Bij topsporters is er veel vraag naar kamers, maar het is voor hen belangrijk dat zij in een omgeving zitten waarbij ze ook echt de focus op hun sport kunnen houden”, vertelt hij. “Dat SSH& een woning aan gaat bieden waar meerdere sporters samen kunnen wonen, is in onze ogen heel waardevol. Hopelijk is het de start van een mooie samenwerking.”

Beschikbare kamer
De nu beschikbare kamer is gevestigd aan de Boeckstaetehof. Op de foto zie je hoe het complex eruit ziet. Boeckstaetehof heeft volledig zelfstandige driekamerappartementen. In deze appartementen delen de drie bewoners van een appartement de woonkeuken, badkamer en toilet. Op dit moment is er nog één plek beschikbaar, naast zwemmer Bjorn van Doesburg (Aqua Novio) en jodoka Renée Maas (STJN), die vanaf 10 februari in de kamer woonachtig zijn. Heb je interesse? Neem dan contact op met Yannick van Harskamp.