Themaweek ‘Sportief Groot Worden in 7 stappen’ met mooi programma

,

Eind december werd Sportief Groot Worden gelanceerd. Een project waarin geprobeerd wordt om alle Gelderse partijen samen te brengen die zich op enige manier bezighouden met de toekomst van het Gelderse sport en bewegen. Daarbij wordt ingezet op het creëren van een optimale ontwikkelomgeving voor het eigen sport- en beweegtalent van ieder Gelders kind. Om dit extra kracht bij te zetten wordt van maandag 25 januari tot en met vrijdag 29 januari de themaweek ‘Sportief Groot Worden in 7 stappen’ georganiseerd.

Tijdens de goedgevulde themaweek komen de zeven stappen uit het Gelders Model voor talentontwikkeling allemaal naar voren. Op het programma staan onder meer een webinar van Dr. Sebastiaan Platvoet van HAN Team Talent op maandag, een podcast met Roy Wassen (FSG Academy) en Dick Boschman (Topsport Gelderland) op woensdag en vrijdag een huiskamergesprek met topatleet Frank Futselaar en zijn vader. Deze worden via de website www.sportiefgrootworden.nl en de verschillende social media gedeeld. Tussen de genoemde items door volgen onder meer ook geschreven interviews.

Initiatieven samenbrengen
In de Provincie Gelderland vinden op het gebied van sport en bewegen en talentontwikkeling veel mooi initiatieven plaats, onder meer opgezet vanuit het Gelders sportakkoord. Deze worden vooral op lokaal gebied georganiseerd en zijn minder of niet zichtbaar voor geïnteresseerde partijen binnen de provincie en specifieke gemeenten. Daardoor is het voor inwoners en sporters niet altijd duidelijk wat er in hun gemeente te doen is, terwijl sportaanbieders zichtbaarheid missen richting de buitenwereld. Sportief Groot Worden werkt aan een platform om al deze initiatieven samen te brengen en informatie met elkaar te delen. Daarvoor wordt de website achter de schermen momenteel al verder ingericht.

Social media en inschrijven webinar
Wie op de hoogte wil blijven van Sportief Groot Worden, mee wil denken en mee wil doen, kan hen volgen op LinkedIn, Instagram en Facebook. Er is op de website ook een speciale pagina over ‘Sportief Groot Worden in 7 stappen’ ingericht. Daar kan tot en met maandag 25 januari ook nog ingeschreven worden voor het webinar van die avond.