Ouders sporttalenten aan de slag met gezond koken

,

Ze moest ervoor vanuit België naar Nederland komen en na afloop weer terug, maar met veel plezier gaf sportdiëtiste Karin Lambrechtse woensdagavond een kookworkshop. Dat deed ze voor ouders van sporttalent in de regio Arnhem. Lambrechtse werkt voor de wielerploeg Jumbo-Visma en die rijden momenteel een driedaagse wedstrijd in België. Ze was echter toch aanwezig bij de door Topsport Gelderland georganiseerde workshop, waarop enthousiast gereageerd werd.

Na een presentatie met uitleg over het belang van goede voeding voor het jonge sporttalent en uitleg over verschillende voedingsstoffen gingen de negentien deelnemende ouders in de keuken aan de slag. Dat waren ouders van sporters vanuit diverse sporten zoals mountainbike, judo, voetbal, atletiek, tennis en rugby. Verschillende gerechten zoals de Vlotte Lotte, een sportwrap, haverreep, eiwitrijke ananas crumble en verantwoorde kaasstengels werden gemaakt. Iedereen deed zijn uiterste best om wat lekkers en verantwoord op tafel te zetten. Aan het einde werden de gerechten gezamenlijk geproefd.

Voeding is één van de expertises van Topsport Gelderland. Een belangrijk thema waarin we de sporter door middel van activiteiten zoals een kookworkshop willen inspireren en bewustwording creëren, maar juist ook de ouders! Daarnaast bieden we ook individueel maatwerk voor meer verdieping. De zes individuele trajecten onder begeleiding van sportdiëtiste Jorien Jansen op dit moment met sporters op het Beekdal Lyceum is hiervan een mooi voorbeeld. Hiervoor hebben we een groot netwerk van experts voor voor deze specifieke begeleiding.

Bijeenkomsten in de regio
Topsport Gelderland wil de doelgroepen ook graag meer in de regio bij elkaar brengen. Het is namelijk ook beter haalbaar om dit soort bijeenkomsten in de regio te organiseren. Een kookworkshop kun je immers niet doen met een groep van tachtig mensen. Daarbij leren mensen niet alleen hoe ze gezond kunnen koken voor een kind, maar spreken ze ook direct andere ouders van sporttalenten in dezelfde regio. Zo kunnen ervaringen uitgewisseld worden.

Heb je vragen over dit thema of één van de andere topsportleefstijl thema’s? Zie dan de pagina over onze expertises of neem dan contact op met één van de sportmanagers binnen de regio.