Ook tweede webinar succes: ‘Geen kind is hetzelfde’

,

Twee weken na het webinar over hoe om te gaan met voeding in de coronatijd, was ook het tweede webinar van Topsport Gelderland donderdagavond een succes. Daarin was sportpsycholoog Ivo Spanjersberg de spreker. Ditmaal was de online bijeenkomst gericht op ouders van sporttalenten. Hoe reageert het puberbrein over het algemeen op de coronacrisis en hoe kun je daar als ouder het beste mee omgaan? Dat was de vraag die centraal stond.

Ruim vijftig mensen schreven zich in voor het webinar. Spanjersberg had daarbij zijn eigen verhaal klaar, maar ging ook in op vragen van ouders. Die konden vooraf al ingestuurd worden bij het aanmelden voor de avond. Waarom reageert een kind anders op de crisis dan ik? Hoe kan ik mijn kind gemotiveerd houden in deze periode? En hoe zit dat met sporttalenten? Het waren slechts enkele van de vragen die voorbij kwamen en beantwoord werden. Eén ding is daarin sowieso duidelijk; ‘geen kind is hetzelfde’. Rond hun vragen kregen de ouders meerdere tips mee.

Volgende webinars
Ook het tweede webinar van Topsport Gelderland was dus een succes. Daar gaan we dan ook zeker een vervolg aan geven in de komende periode. Op donderdag 7 mei staat in de avond een webinar over Gezond Presteren gepland met sportarts Kasper Janssen. Woensdagavond 20 mei geeft voormalig professioneel wielrenner Maarten Tjallingii de ‘Les in succes’. Deze beide webinars zijn gericht op zowel sporters, als ouders en trainers/coaches. In de tussenliggende weken posten we vrijwel wekelijks een kennisclip van een expert. Blijf deze website en onze social media in de gaten houden voor meer informatie en aanmeldlinks voor de webinars.

Een still uit het webinar met sportpsycholoog Ivo Spanjersberg.