Gelderse topsporters bezoeken schoolklassen nu ook online

,

Het project Toppers Bij Jou Op School, een initiatief van Topsport Gelderland waarbij topsporters schoolklassen bezoeken, gaat voorlopig online verder. Waar Gelderse sporters normaliter klassen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en onderbouw van het voortgezet onderwijs bezochten, gaan zij dat nu doen vanuit hun eigen huiskamer. Een ‘bezoek’ van de sporter duurt drie kwartier tot een uur. Daarbij kunnen leerlingen een presentatie volgen en wordt ook een clinic gegeven. Het doel is om de jeugd te inspireren en een gezonde leefstijl te stimuleren.

Waar inmiddels dertig sporters bij Toppers Bij Jou Op School zijn aangesloten en in 2019 zo’n 3500 Gelderse kinderen werden bereikt, zijn een aantal van de sporters nu bijgeschoold om hun presentatie online te geven. Tijdens de interactieve presentatie van ongeveer 20 tot 25 minuten vertelt de sporter over zijn of haar sport en alles wat daarbij komt kijken. Ook aan onderwerpen als gezonde voeding en de combinatie met onderwijs wordt nadrukkelijk aandacht besteed. In de aansluitende clinic geeft de topper sport specifieke oefeningen die iedereen thuis of in de tuin kan doen.

Scholen kunnen aanvraag doen, ook voor de meivakantie
Scholen die interesse hebben om een sporter digitaal langs te laten komen bij hun leerlingen, kunnen daarvoor een aanvraag doen. Alle informatie over Toppers Bij Jou Op School is te vinden op deze websitepagina. Per school kunnen twee klassen deelnemen. De presentaties kunnen ook na schooltijd plaatsvinden, tot 17.00 uur. Ook zijn de sporters in de meivakantie beschikbaar voor het project. Groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de eerste klas van het voortgezet onderwijs zijn de doelgroep nu de sessies online worden gegeven.

Foto: Rens Jager