‘Ontdek je talent dag’ nieuw initiatief van Topsport Gelderland

,

Topsport Gelderland komt opnieuw met een nieuw initiatief; de ‘Ontdek je talent dag’. Daarin wordt van kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar via de sport oriëntatie-tool van het Sportkompas in beeld gebracht welke sport het beste bij hen past. Op woensdag 22 september wordt in Nijmegen de eerste ‘Ontdek je talent dag’ georganiseerd. Kinderen uit Nijmegen kunnen zich daarvoor nu aanmelden. Meerdere steden en regio’s zullen snel volgen.

Tijdens de ‘Ontdek je talent dag’ wordt aan de hand van tests dus uitgevonden welke sport bij iemand past. Aan de hand van de uitkomst daarvan ontvangt het kind een persoonlijk advies en wordt hij of zij gekoppeld aan een buurtsportcoach, die helpt bij het vinden van en kennismaken met de sportvereniging in de buurt. Andere locaties als Apeldoorn, Ede en de regio Achterhoek hebben aangegeven ook graag met het initiatief aan de slag te gaan.

Meer informatie over de ‘Ontdek je talent dag’ is te vinden op www.topsportgelderland.nl/ontdek-je-talent-dag. Daar is ook alles te vinden over de editie in Nijmegen en kunnen kinderen uit de gemeente Nijmegen zich alvast aanmelden.