Martijn Spithoven nieuwe sportmanager Topsport Gelderland

,

Topsport Gelderland heeft in Martijn Spithoven een opvolger voor Nout van der Velden gevonden als sportmanager in de regio Arnhem. De 30-jarige inwoner van Nijmegen gaat ook aan de slag als coördinator van het Prestatiecentrum Arnhem, een rol die Van der Velden ook bekleedde voor hij deze zomer naar NEC Nijmegen vertrok. Spithoven start zijn werkzaamheden officieel op 1 september. “In deze functie hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen de Arnhemse topsport- en talentontwikkelingomgeving. Ik heb er enorm veel zin in.”

Spithoven is verre van onbekend in de Gelderse sportwereld. “Na mijn opleiding SPECO, HBO sportmarketing, ben ik via een kleine omweg aan de slag gegaan als fulltime tafeltennistrainer”, zo vertelt hij over zichzelf “Hierbij heb ik me veelal gefocust op talentontwikkeling en heb ik vanuit deze passie de afgelopen zeven jaar verschillende Regionale Training Centra opgericht en begeleid. Naast tafeltennis, doe ik in mijn vrije tijd regelmatig aan hardlopen. Hopelijk loop ik in oktober mijn eerste officiële marathon.”

Vanuit zijn ervaring heeft Spithoven een duidelijk idee over topsport en talentontwikkeling. “Voor mij staat bij talentbegeleiding plezier, een positieve en veilige leeromgeving, breed motorisch opleiden en zelf leren nadenken centraal. Vanuit deze pijlers hoop ik verenigingen, talenten en trainers/coaches te kunnen helpen bij het realiseren van hun doelen.”

Kennismaken
En hij mag dan officieel op 1 september ‘pas’ beginnen, de afgelopen tijd zat Spithoven niet stil, nadat hij wist dat hij aan de slag kon gaan. “Op dit moment ben ik bezig om kennis te maken met collega’s en samenwerkingsparnters. Vanaf september hoop ik ook snel met verenigingen en sporters in contact te komen. Wilt u zelf alvast een afspraak maken? Dan mag u altijd contact met mij opnemen en dan zie ik u graag in Sportcentrum Elderveld, of op uw eigen locatie.”