Meld je aan voor de Masterclass Topsportleefstijl met Lisa Kruger op 7 oktober

,

Komende donderdag 7 oktober wordt in het Prestatiecentrum Arnhem, gevestigd in Sporthal Elderveld, een masterclass topsportleefstijl gegeven door Lisa Kruger. Zij is paralympisch zwemster en haalde goud bij de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Bij de Spelen van dit jaar haalde ze in Tokyo zelfs vier medailles, één zilveren en drie bronzen. Tijdens de masterclass die om 19.00 uur begint, deelt Lisa de ervaringen uit haar carrière en neemt ze de deelnemers in de obstakels die zij tegen is gekomen, waarbij de ruimte is om te sparren en vragen te stellen.

Op zesjarige leeftijd kwam Lisa ten val en brak daarbij haar linkerarm op meerdere plaatsen. Op latere leeftijd werd duidelijk dat die val tot een groeistoornis heeft geleid, waardoor de botten in haar linkerarm scheefgroeiden. Lisa verruilde de moderne vijfkamp voor zwemmen en won al snel wedstrijden. Sinds 2013 zwemt Lisa bij de Paralympische selectie. Over al haar ervaringen vertelt ze in de masterclass. Over waar ze op moet letten op tot een topprestatie te komen, of ze een bepaald voedingsschema heeft, hoe ze sport en school combineert, of ze nog tijd over heeft voor andere dingen en meer.

Meld je aan
De masterclass is geschikt voor talentvolle sporters uit Gelders. Maar ook ouders, trainers/coaches en andere geïnteresseerden zijn welkom. Deelname is gratis, maar aanmelden is wel vereist. Dat kan bij Topsport Gelderland sportmanager Martijn Spithoven, die namens het Prestatiecentrum Arnhem de organisatie op zich neemt. Klik hier om hem te mailen en je aan te melden.

Foto’s: privéarchief Lisa Kruger