Meer dan 2500 kinderen bereikt met Toppers Bij Jou Op School

,

Met het project Toppers Bij Jou Op School zijn in 2018 meer dan 2500 Gelderse kinderen bereikt. Zij kregen in hun klas een topsporter op bezoek. Die vertelden aan de jeugd over hun sport, hoe ze topsport met school combineren, hoe ze omgaan met gezonde voeding en nog veel meer. Op die manier inspireren en motiveren de sporters van nu de sporters van de toekomst. Toppers Bij Jou Op School wordt georganiseerd door Topsport Gelderland. Ook in 2019 zijn de eerste schoolklassen alweer bezocht en scholen kunnen een aanvraag doen voor een bezoek van een topsporter.

Waar steeds meer scholen en klassen bezocht worden, is ook het aantal sporters dat de scholen bezoekt toegenomen. Zo sloten zich in 2018 acht nieuwe sporters aan bij Toppers Bij Jou Op School, waardoor het totale aantal inzetbare toppers nu op 26 zit. Onder hen onder andere olympiërs en paralympiërs, zoals atlete Eva Hovenkamp, bokser Enrico Lacruz en kogelstootster Lara Baars. Naast hen zijn onder meer basketballers, volleybalsters, korfballers, wielrenners, tennissers, amazones, judoka’s, turnsters en tafeltennissers in het project actief. Zij kunnen naast een presentatie ook een actieve clinic geven aan de jeugd.

Doelgroep
Toppers Bij Jou Op School is een project dat gericht is op de bovenbouw van het basisonderwijs en de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs. Scholen die interesse hebben om een sporter langs te laten komen in de klas, kunnen daarvoor een aanvraag doen. Alle informatie is te vinden op de website www.topsportgelderland.nl/toppers. De beschikbare sporters hebben allemaal een video-oproep opgenomen, zodat duidelijk is wat ze doen en waarom ze graag in de klas komen vertellen. Per school kunnen twee klassen deelnemen aan het project.

Estée Gerritsen bezoekt schoolklas
In onderstaande video wordt een mooi beeld gegeven van Toppers Bij Jou Op School. In de video is amazone Estée Gerritsen te zien, op bezoek bij een schoolklas.