Rugbyers en ouders in scrum voor meer kennis

,

Met elkaar in de slag, zoals met een scrum. Dat is wat zowel de sporters van de Rugby Academy Oost als hun ouders afgelopen week deden, om zo meer kennis te vergaren. De sporters over voeding en de ouders over ‘het vak topsportouder’. Het werd een succesvolle avond, met veel deelnemers, mede mogelijk gemaakt door Topsport Gelderland. Na afloop waren de reacties dan ook zeer positief.

De rugbyers van de academy gingen echt aan de slag met voeding, tijdens de voedingsworkshop die gegeven werd door Karin Lambrechtse. Zij leerden, allemaal in stijl aangekleed met een schort van de Rugby Academy Oost, onder meer wat de sportvoedingspiramide en energiebalans zijn en waar onze voeding uit bestaat. De sporttalenten gingen daarbij aan de slag met het maken van gezonde varianten van bijvoorbeeld een kaasbroodje, Snelle Jelle, Snickers en energiedrank.

Ouders van topsporters
Naast een flink aantal rugbyers, waren ook een heel groot aantal ouders aanwezig. Zij hoefden de keuken ditmaal niet in, maar gingen met hun groep aan de slag in een interactieve sessie. Die werd gehouden onder het motto ’topsportouder een vak apart’, gegeven door sportpsycholoog Ivo Spanjersberg. Het omgaan met emoties, verwachtingen en zelfstandigheid waren een aantal van de thema’s die werden besproken.