Masterclass voor ouders van talentvolle sporters in de pubertijd

,

Het is natuurlijk erg fijn wanneer je kind aan sport doet en hier ook nog eens goed in is. Op hoog niveau sporten heeft veel positieve kanten en het is een mooie kans om je als persoon op verschillende vlakken te ontwikkelen. Maar ook kan het soms best ingewikkeld zijn. Voor het kind, want die moet er vaak veel voor doen en laten, veel verschillende ballen omhoog houden. Maar ook de (soms) lastige rol van ouders verdient aandacht. Daarom organiseert Topsport Gelderland op woensdag 7 februari een masterclass voor ouders van talentvolle sporters in de puberteit.

De masterclass zal gegeven worden door Steven Pont (foto). Hij is ontwikkelingspsycholoog en gezinstherapeut. Alles wat Pont doet, is opgebouwd rondom twee thema’s; de (ontwikkelings)psychologie, die gedrag meer vanuit het individu beschrijft en de systeemtheorie, die juist het belang van de sociale omgeving meer benadrukt. Verder is hij een veelgevraagd spreker, columnist en auteur van diverse boeken. Ook is hij al in menig televisieprogramma te zien geweest, zoals “Het geheime leven van 4-jarigen” en RTL Late Night.

Pont zal een presentatie geven over de dilemma’s en vragen waar ouders van sporttalent en pubers tegenaan kunnen lopen. Wat is te verklaren gedrag, welk gedrag past bij een puber? Maar wat mag je aan de andere kant wel van hem of haar verwachten? Wanneer is het goed om je kind zelf dingen te laten ontdekken en wanneer is enige vorm van ondersteuning nog verstandig? Hoe verdeel je als ouder de aandacht in het gezin, zoals aandacht geven aan de (niet topsportende) andere kinderen, en hoe zorg je ook voor aandacht voor jezelf? Tot slot, hoe ga je als ouder om met de emotie van je kind in de sportsetting?

Tijdens de avond is er voldoende ruimte om vragen te stellen en om met andere ouders ervaringen uit te wisselen.

Informatie en aanmelden
Ben je ouder van een talentvol sportend kind en klinkt het bovenstaande interessant? Meld je dan via deze link. Er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen van deze presentatie

Locatie: Topsport Talent School De SSgN, IJsbeerstraat 12 in Nijmegen
Datum en tijd: Woensdag 7 februari 2018, 19.00 – 21.00 uur (deur open vanaf 18.30)

Mocht je vragen hebben of onverhoopt niet kunnen (na aanmelding) stuur dan een berichtje naar marit@topsportgelderland.nl.