Workshops voor en door trainers bij Aqua Novio ’94

,

Bij de wedstrijdzwemgroep van Aqua Novio ’94 staat deze week de leerlijn mentaal centraal. Topsport Gelderland, de Gemeente Nijmegen, Anniek Oost persoonlijke en prestatie coaching en Aqua Novio ’94 wedstrijdzwemmen organiseren deze samen. Afgelopen maandag werd voor trainers al een workshop georganiseerd, waarbij het omgaan met gedachten centraal stond. Komende vrijdag zal ditzelfde onderwerp centraal staan bij de workshop voor de zwemmers.

Na de eerste workshop voor zowel de trainers als de zwemmers, is het niet gedaan. Er komt ook een vervolg. In de komende periode, tot en met april, zullen voor de trainers en sporters verschillende workshops rondom het thema mentaal plaats gaan vinden. Hierbij staan de volgende onderwerpen centraal; omgaan met gedachten, omgaan met spanning, omgaan met visualisatie en omgaan met wedstrijdvoorbereiding.

De trainers krijgen telkens eerst de workshop en vervolgens de zwemmers. Daarbij worden bij de workshop voor zwemmers de trainers telkens actief betrokken. Zij verzorgen voor tachtig procent de workshop waarbij, Anniek Oost de trainers begeleidt en ondersteuning biedt. Op deze wijze probeert Aqua Novio ’94 wedstrijdzwemmen de kennis en expertise binnen de vereniging te borgen.