Beweegvideo’s met topsporters voor Gelderse schoolklassen

,

In een tijd van thuis leren en het niet kunnen ontvangen van bezoeken op school, komt het Gelderse project Toppers Bij Jou Op School met een nieuw initiatief om kinderen te inspireren en motiveren. Aan de hand van beweegvideo’s van een kwartier worden scholieren aangezet om te bewegen. Vanaf vrijdag 5 februari kunnen Gelderse scholen uit het basis- en voortgezet onderwijs een aanvraag doen. Karateka Yamaika Kuijper, wielrenner Joppe de Heij, atlete Eva Hovenkamp en korfballer Daan Dijkstra hebben de eerste beweegvideo’s voor hen opgenomen.

Namens het succesvolle project Toppers Bij Jou Op School bezoeken Gelderse topsporters normaliter schoolklassen. Daar geven zij een presentatie en in de meeste gevallen ook een clinic. Het doel daarvan is om kinderen te inspireren en ze te motiveren om te bewegen. Het blijkt al jaren een succes, waarbij jaarlijks inmiddels zo’n 4000 kinderen worden bereikt. In de coronatijd bleken fysieke bezoeken lastig, maar werden als alternatief wel online klassenbezoeken georganiseerd. De beweegvideo’s zijn daar nu een vervolg op.

De beweegvideo’s
In de nu opgenomen beweegvideo’s vertellen de vier topsporters kort wie zij zijn en leggen ze de link naar wat topsport met ze doet en waar zij waarde aan hechten. Bijvoorbeeld gezond eten, het belang van een studie en het nemen van voldoende rust. Vervolgens gaan zij met de kinderen aan de slag met oefeningen. De beweegvideo’s zijn zowel geschikt voor online lessen, als voor in de klas op een groot scherm, nu fysiek onderwijs wel weer mogelijk is, maar schoolbezoeken nog niet gewenst zijn.

Aanvragen video
Gelderse scholen die interesse hebben in Toppers Bij Jou Op School en de beweegvideo’s kunnen informatie vinden op deze pagina. Zij kunnen een link naar een video, die dan tijdelijk voor hun klas bereikbaar is, ontvangen door te mailen naar toppers@topsportgelderland.nl. De beweegvideo’s worden in de komende periode gespreid online gebracht, waarbij die van karateka Yamaika Kuijper de eerste is die geplaatst wordt.

Foto boven: Yamaika Kuijper. Foto’s onder: Joppe de Heij