Grote opkomst tijdens kick-off RTC Oost korfbal in Ede

,

In Ede is maandag de kick-off geweest van het RTC Oost korfbal. Zo’n 30 RTC sporters, 25 ouders en enkele trainers waren daarbij aanwezig. In samenwerking met Topsport Gelderland presenteerde het KNKV RTC Oost tijdens de avond de leerlijn Voeding & Leefstijl en de doorlopende leerlijn Dopingvrije sport aan de RTC sporters U17 en U19. Het vormde de start van de vervolgactiviteiten die een onderdeel gaan vormen binnen het RTC opleidingstraject.

De talentvolle korfballers binnen het RTC zullen zich naast de sport specifieke trainingen via de leerlijnen ook verder ontwikkelen in de (top)sport. Tijdens de eerste avond werd gestart met een korte introductie door Rob Hagoort (RTC Oost coördinator) en Sebastiaan Kuijper (programmamanager Topsport Gelderland) over het sport generieke programma en de rol van Topsport Gelderland. Daarna kregen beide RTC groepen twee workshops aangeboden.

Wendy Schootemeijer gaf namens de Dopingautoriteit een eerste introductie over het onderwerp doping. De regelgeving, de dopingcontrole en de risico’s van onbewust dopinggebruik werden hierbij besproken. Sportdiëtisten Jorien Jansen en Marleen Boerboom gaven een korte presentatie over voeding en de leefstijl als topsporter. Hierbij werd ook de kennis getest van de sporters over hun voeding voor, tijdens en na inspanning.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde avond met bijna een 100% opkomst en gaat zich de komende periode buigen over het vervolgprogramma vanaf volgend seizoen.