Geslaagde dag met Gelders Sportgala als mooi sluitstuk

,

Het was een drukke dag, maar bovenal ook een geslaagde dag donderdag. In Nijmegen organiseerde Topsport Gelderland mede het Gelders Sportgala. Daaraan voorafgaand werden ook al twee events georganiseerd. Voor partners en potentiële partners was er op Papendal de kick-off van het project ‘Talents 2 Tokio’. Sporters, ouders en trainers/coaches kregen in Nijmegen de theatershow ‘Dat schiet lekker op zo!’ voorgeschoteld. De drie bijeenkomsten werden allen goed ontvangen.

Een hoogtepunt van de avond voor Topsport Gelderland was de aandacht voor ons 10-jarig jubileum tijdens het Gelders Sportgala. Daarbij vertelde Topsport Gelderland voorzitter Onno Bieleman aan de ongeveer vijfhonderd aanwezigen en interviewer Erben Wennemars wat we doen en waar we voor staan. Uiteraard kwamen daarnaast ook veel topsporters aan bod, van talenten tot gevestigde namen. De interviews werden afgewisseld met diverse acts. Oud-baanwielrenner Teun Mulder kreeg de Gelderse Sportprijs uitgereikt, voor een fantastische carrière en zijn maatschappelijke betrokkenheid.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Voorafgaand aan het Gelders Sportgala werden door Topsport Gelderland twee side-events georganiseerd. Tijdens de kick-off van Talents 2 Tokio maakten ondernemers kennis met atlete Eva Hovenkamp, dressuuramazone Estée Gerritsen, bokser Enrico Lacruz en BMX-ster Merel Smulders. Ze hoorden over hun passie, drive en ambities richting de komende Olympische Zomerspelen. Daarnaast kregen de ondernemers informatie over het opgezette project, waarin het doel is om een aantal Gelderse sporters te ondersteunen tot aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

De theaterzaal van De Klif in Nijmegen was het decor voor ‘Dat schiet lekker op zo!’. De reacties van zowel sporters, ouders als trainers/coaches waren na afloop laaiend enthousiast. Het publiek werd uitgebreid betrokken tijdens een voorstelling, waarin het gedrag van de verschillende groepen mensen rond een sportveld aan bod kwam. Voor velen geen onbekend terrein, waar dan ook duidelijk over gespard en gesproken werd. Het was één van de hoogtepunten van een zeer geslaagd programma.