Talents 2 Tokio nu echt van start

,

Naast het Gelders Sportgala vond op 14 december de kick-off plaats van een nieuw project van Topsport Gelderland; Talents 2 Tokio. Bedrijven gaan in dit project Gelderse toptalenten op verschillende manieren ondersteunen in hun ambitie om de Olympische Spelen van 2020 in Tokio te halen. De sporters zullen de bedrijven de komende jaren inspiratie, leermomenten en beleving bieden, opgehangen aan de thema’s snelheid, lenigheid, uithouding, kracht en coördinatie.

Topsport Gelderland is dit traject samen de Stout Groep en LinkU gestart en er waren een 25-tal bedrijven en organisaties aanwezig bij de kick-off. Onder leiding van NOS sportcommentator Jan Roelfs werd het concept uitgelegd en kwamen sporters Merel Smulders, Eva Hovenkamp, Estée Gerritsen en Enrico Lacruz aan het woord, om te vertellen waarom de steun van de bedrijven voor hen zo belangrijk is.

Onno Bieleman, voorzitter van Topsport Gelderland, gaf aan dat Talents 2 Tokio bijdraagt aan de missie van Topsport Gelderland; het bieden van ondersteuning aan sporttalenten die het beste uit zichzelf willen halen. Alle andere maatschappelijke sectoren dragen daar inmiddels fors aan bij, nu wordt ook het bedrijfsleven aangesloten.

De ondernemers reageerden enthousiast op Talents 2 Tokio en kregen de gelegenheid mee te denken over de gewenste tegenprestaties. Dit leverde mooie nieuwe inzichten en ideeën op die zeker toepassing zullen vinden. Talents2Tokio zal voor minimaal 10 Gelderse sporters extra ondersteuning geven aan hun ambities richting Tokio 2020. Dit komt bovenop de ondersteuning die toptalenten en topsporters al kunnen krijgen van Topsport Gelderland.

Talents 2 Tokio heeft ook een eigen website; www.talents2tokio.nl.

Klik hier voor een uitgebreide foto impressie van de kick-off op  onze Facebookpagina.

Foto’s: Leon van Bon