Gelders aandeel in estafette succes

,

Met vijf finaleplaatsen en uiteindelijk zelfs een gouden medaille op de 4×400 meter voor de mannen, waren de Nederlandse estafetteteams dit weekend zeer succesvol bij de World Relays. De vijf teams zijn nu allen gekwalificeerd voor de Olympische spelen in Tokio. Opvallend en mooi was het om daarbij ook de link met Topsport Gelderland te zien. Tony van Diepen, die het goud voor Nederland naar zich toe trok, en Eva Hovenkamp (4×400) behoren namelijk tot het project Talents2Tokio. Lieke Klaver (4×400) en Marije van Hunenstijn (4×100) liepen stage bij Topsport Gelderland.

Waar Topsport Gelderland er is als vraagbaak en hulp voor Gelderse sporttalenten en topsporters, kunnen sporters ook op vele andere manieren op de organisatie rekenen. Zeker ook als het gaat om hun ontwikkeling op meerdere gebieden. Via Talents 2 Tokio krijgen de sporters bijvoorbeeld ondersteuning, komen zij in aanraking met het bedrijfsleven, delen zij hun eigen ervaringen en doen ze zelf ook ervaring op met dingen als presenteren. Hovenkamp maakt daarnaast ook deel uit van Toppers Bij Jou Op School, waarvoor ook Van Hunenstijn in het verleden scholen bezocht om kinderen te inspireren en te motiveren.

Topsport Gelderland feliciteert Marije, Lieke, Tony en Eva, maar ook alle andere lopers van de estafetteteams met hun prestaties en olympische kwalificatie. We wensen hen ook veel succes toe in de voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio. Naast de vier genoemde sporters zullen de anderen dat ook grotendeels in Gelderland doen. De meeste van hen wonen in Gelderland en trainen op Papendal, waaronder onder meer Dafne Schippers en Nadine Visser.

Talents 2 Tokio
In onderstaande video is een impressie te zien van de laatste fysieke bijeenkomst van Talents 2 Tokio, voor de corona-uitbraak. Daar waren destijds meerdere sporters bij aanwezig die de Olympische Spelen als doel hadden. Eva Hovenkamp was één van hen en zij liet de deelnemers daar al kennismaken met de estafette en het overgeven van het stokje.