Drie sporters en rolstoelbasketbalsters nieuw bij Talents 2 Tokio

,

Met de toevoeging van drie individuele sporters en een sportteam, is Talents 2 Tokio flink uitgebreid. Paralympisch geweerschieter Joep van Lankveld, karateka Yamaika Kuijper, zwemmer Arjan Knipping en de Nederlandse rolstoelbasketbalsters zijn onlangs toegetreden tot het project van Topsport Gelderland. Via Talent 2 Tokio worden verbindingen gelegd tussen Gelderse sporters die toewerken naar de komende Olympische Spelen en het bedrijfsleven.

Van de hierboven genoemde individuele sporters heeft Knipping zich afgelopen week al geplaatst voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Hij is daarmee de eerste sporter in het project die zeker is van deelname. Bij de WK zwemmen in Zuid-Korea zwom Knipping een Nederlands record op de 400 meter wisselslag, waarmee hij zich plaatst voor de finale. Dat was genoeg om het olympische ticket in de wacht te slepen. Als team wisten de rolstoelbasketbalsters zich eerder al te plaatsen voor de Paralympische Spelen.

Er maakten al acht sporters deel uit van Talents 2 Tokio. Op de website talents2tokio.nl is meer over hen en het project te vinden.

Foto: Mathilde Dusol