Boksverenigingen leren over Strength & Conditioning

,

Hoe kunnen boksverenigingen hun trainingen beter aan laten sluiten op de mogelijkheden en behoeften van boksers? Dat werd onder meer duidelijk op de Strength & Conditioning bijeenkomst voor boksverenigingen uit Arnhem en Nijmegen, die woensdagavond op Papendal georganiseerd werd. Daarbij was ook aandacht voor de bewustwording over de ontwikkeling van boksers. En hoe om te gaan met sensitieve periodes bij boksers, evenals hoe om te gaan met verschillende belastbaarheid van boksers van een verschillend niveau in een trainingsgroep.

De organisatie van de bijeenkomst was in handen van Topsport Gelderland, HAN, Gemeente Nijmegen en Sportbedrijf Arnhem. De aanwezige verenigingen waren NABA en Boksacademie Nijmegen uit Nijmegen en BVAZ, Boksacademie Arnhem en Boxing by Kasap uit Arnhem. Zij reageerden positief op de avond.

Er zullen in de toekomst meerdere bijeenkomsten gaan plaatsvinden, zo hebben alle partijen naar elkaar uitgesproken. Het thema Strength & Conditioning zal verder uitgewerkt gaan worden en ook het thema Voeding zal aandacht krijgen. De bedoeling is dat zich een netwerk van boksverenigingen gaat vormen.