Toppers Bij Jou Op School in de ban van NK wielrennen

,

In juni worden in de gemeente Montferland de Nederlandse kampioenschappen wielrennen gehouden. Tijdens de zogenaamde NK wielerweken worden van 17 tot en met 25 juni de kampioenschappen georganiseerd voor de talenten van de toekomst, de gevestigde elite en sporters met een beperking. Een ideaal moment om ook de regionale jeugd bij de sport te betrekken. In het kader van de NK wielrennen gaan meerdere wielertoppers van Toppers Bij Jou Op School dan ook op bezoek bij diverse basisscholen.

Namens het project bezoek wielrenners Arvid de Kleijn, Luuc Bugter, Michelle de Graaf, Niels Griemink en Jurgen Aarsen en mountainbiker Marc Bouwmeester de scholen. Daar zijn zij vorige week al mee begonnen en ook deze week en volgende week worden scholen bezocht. In totaal worden bij zo’n vijftien scholen presentaties en clinics gegeven. Dit specifieke Toppers Bij Jou Op School project wordt georganiseerd in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie, de Gemeente Montferland en de combinatiefunctionarissen van de Gemeente Montferland.

Over Toppers Bij Jou Op School
Het project Toppers Bij Jou Op School is een initiatief van Topsport Gelderland, gericht op de bovenbouw van het basisonderwijs en de klassen één en twee van het middelbare onderwijs. Talentvolle topsporters komen in de klas vertellen over hun sport en laten de kinderen in een clinic hun sport ervaren. Op die manier stimuleren de talenten de breedtesport en proberen ze kinderen enthousiast te maken voor sport en bewegen.

Meer weten over Toppers Bij Jou Op School? Klik dan hier.