Be Prepared en Gelders Sportgala feest voor de sport

,

Het Gelders Sportgala en voorafgaand het side-event Be Prepared zijn dinsdagavond succesvol verlopen. Bij de FSG Campus in Apeldoorn kwamen zo’n tachtig sporters, ouders en andere geïnteresseerden op Be Prepared af. Tijdens dat event gingen zowel de sporters als hun ouders actief aan de slag. De sporters deden dat met verschillende korte workshops, terwijl ouders ervoeren hoe een kind zich nog beter voorbereid kan voelen. Het Gelders Sportgala was vervolgens een zeer feestelijke afsluiter van een mooie dag, waarbij de Gelderse sport en sporters geëerd werden.

Na een gezamenlijk begin, waarbij ook een delegatie van Talents 2 Tokio was aangesloten die vervolgens meekeken bij alles dat in de middag rond de sporters gebeurde, werden de groepen gesplitst. Daarbij stonden voor de sporters vijf workshops gepland, telkens van twintig minuten. Daarin gingen ze echt actief aan het werk. Tussendoor werd een aantal van de sporters ook nog eens het vuur aan de schenen gelegd doordat ze plots een camera voor zich kregen, waarbij wat lastige vragen gesteld werden, alsof ze rechtstreeks vanuit hun sportprestatie de pers ter woord moesten staan.

Vijf verschillende workshoprondes waren er dus voor de sporters. Daarin nam Wendy Schootemeijer van de NL Dopingautoriteit de talenten mee op het gebied van anti-doping en hun campagne Be Proud. Beter bewegen = beter presteren. Dat is het thema waarmee Fysiotherapiepraktijk Houwer en Ruys met de deelnemers aan de slag ging, terwijl Danielle Vriezema van (Di)eet Slim de sporters meer bij bracht over het maken van de juiste keuzes op het gebied van voeding. Pepijn Lochtenberg van Coach2score werkte met de sporters aan het stellen van doelen en namens New Way Today ging Merle Kwak met de sporttalenten aan de slag met de juiste ademhaling. De workshops werden door de deelnemers als erg leuk en leerzaam ervaren.

Sporters en sport geëerd tijdens Gelders Sportgala
Na een goed maaltijd werd vervolgens gang gezet naar het Orpheus Theater, eveneens in Apeldoorn. Daar ging na een gezellige ontvangst om 20.00 uur het Gelders Sportgala van start, dat dit jaar ook via een door Omroep Gelderland verzorgde livestream te volgen was. De aanwezigen en kijkers kregen een geweldige show voorgeschoteld. Daarin werden leuke gesprekken met sporters en mensen rond de topsport afgewisseld met dans, muziek én meerdere demonstraties van sporters. Annemiek van Vleuten ontving de Gelderse Sportprijs 2018 en Jelle van Gorkom de Positiviteitsprijs.

Onderstaand een impressie van Be Prepared en het Gelders Sportgala aan de hand van een aantal foto’s: