Apeldoornse jeugd krijgt clinic baanwielrennen in Omnisport

,

Eerst al een topsporter in de klas en vervolgens zelf baanwielrennen op de wielerbaan van het Omnisport in Apeldoorn. Dat hebben een flink aantal Apeldoornse kinderen mogen ervaren. In het kader van de Europese kampioenschappen baanwielrennen voor wielrenners onder de 23 jaar, die van 17 tot en met 22 augustus in het Omnisport georganiseerd worden, werden de schoolbezoeken en clinics georganiseerd.

Wielrensters Michelle de Graaf en Sofie van Rooijen, basketballer Robin Simonis en atlete Eva Hovenkamp gingen op bezoek bij verschillende scholen. De Fakkel, Prinses Margrietschool, De Korenaar en Het Hofpark werden allen bezocht. Zij deelden daarbij hun eigen ervaringen als topsporter, lieten de kinderen kennismaken met wat het betekent om topsporter te zijn en legden daarbij ook de link naar een gezonde en sportieve leefstijl. Op die manier worden kinderen via het project Toppers Bij Jou Op School gestimuleerd en gemotiveerd.

Clinic baanwielrennen en fietscheck
Waar de schoolbezoeken van Toppers Bij Jou Op School door Topsport Gelderland werden georganiseerd in samenwerking met Accres, verzorgde Libema Profcycling samen met wielervereniging De Adelaar de clinics op de wielerbaan. Daarbij leerden de jongeren het fietsen op een baanfiets, waar bijvoorbeeld geen remmen op zitten. Door het doen van oefeningen konden ze ervaren hoe het is om steeds hoger in de baan te fietsen en sneller te gaan. De kinderen kwamen op de fiets naar het Omnisport en Shimano Service deed daarbij een fietscheck, zodat ze na afloop ook weer veilig de weg op konden.