Anderen helpen in de coronatijd? Wij helpen jou!

,

Hé, jij daar; topsporter of sporttalent uit Gelderland! De coronatijd is een lastige. Het raakt iedereen en daar zal jij waarschijnlijk geen uitzondering op zijn. We merken dat velen van jullie daarbij ook graag wat willen doen voor anderen. Maar wat? Dat is dan vaak de vraag. Dat is iets waar we bij Topsport Gelderland jou graag bij willen helpen. Dus, laat ons jou helpen om anderen te helpen.

In het afgelopen jaar hebben we bij Topsport Gelderland al veel dingen gedaan om sporters te helpen. In de eerste lockdown bijvoorbeeld aan materialen om te trainen, we maakten kennisclips, organiseerden webinars en riepen het Gelders Coronafonds in het leven. Maar ook scholieren zijn geholpen, door Toppers Bij Jou Op School online aan te bieden. Het zijn voorbeelden waarmee wij sporters en kinderen hebben geholpen.

Zoals gezegd krijgen we vanuit jullie reacties dat ook jullie graag anderen willen helpen om deze tijd gezond door te komen. De vraag is dan echter vaak; ‘wat kan ik doen en hoe pak ik dat aan?’ Daarvoor kun je bij ons terecht. Om te beginnen helpen we je alvast op weg met wat ideeën:

– Bel je oude basisschool op en stel een online training (breed motorisch of sport-specifiek) voor.
– Bel de ondernemersvereniging in jouw omgeving en doe jouw verhaal en haal/deel onzekerheden.
– Bel de/jouw sportvereniging in je buurt, dorp of stad op en stel een online training (breed motorisch of sport-specifiek) voor.
– Ga de wijk in! Zie je daar kinderen bij elkaar? Ga met ze in gesprek, deel je verhaal (want als topsporter heb je een uniek én inspirerend verhaal) en verzin samen een leuke oplossing of activiteit en wellicht een vervolg!
– Stuur een kaart of whatsapp naar sporters of trainers in jouw team of sport en vraag hoe het met ze gaat en/of om te laten weten dat je aan hem of haar denkt.

Bovenstaande punten kun je alleen doen of met mede sporters vanuit bijvoorbeeld een RTC programma, talentacademie of sportvereniging, of met klasgenoten.

Neem contact op en wij helpen je
Wil je dat soort activiteiten oppakken of heb je het zelf moeilijk met de gevolgen van de Corona maatregelen? Bel of mail ons dan en we helpen je op weg! Dit door een luisterend oor, meedenken met jouw/ jullie idee en of inzetten van ons netwerk. Je kunt ons bereiken op info@topsportgelderland.nl of door één van onze vier sportmanagers rechtstreeks te bellen of mailen. Klik hier om te zien welke sportmanager bij jouw regio hoort en wat zijn of/haar mailadres en telefoonnummer is.