Aangeboden beweegvideo’s blijken een succes

,

Het begin februari gelanceerde initiatief van Toppers Bij Jou Op School, om kinderen met beweegvideo’s te inspireren en te motiveren in deze coronatijd, blijkt een succes. Al 35 scholen hebben, gemiddeld met twee klassen per school, deelgenomen. Daarmee zijn op dit moment al zo’n 1750 Gelderse kinderen bereikt. Donderdag is de derde beweegvideo beschikbaar gekomen. Daarin gaat atlete Eva Hovenkamp met de schooljeugd aan de slag. Scholen kunnen zich blijven aanmelden om ook de beweegvideo’s te gebruiken, voor online onderwijs of in de klas.

In de beweegvideo’s gaan Gelderse topsporters een kwartier lang met kinderen aan de slag. Ze vertellen kort wat over wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden, om vervolgens te starten met een warming up. Daarna volgen een aantal oefeningen die specifiek bij hun sport passen, waarna wordt afgesloten met een cooling down. De eerste video die beschikbaar kwam voor scholen was die van karateka Yamaika Kuijper. Daarna volgde de video van wielrenner Joppe de Heij en sinds donderdag is die van Eva Hovenkamp beschikbaar. Over twee weken is de video van korfballer Daan Dijkstra vooralsnog de laatste die online komt.

Alle video’s zijn op aanvraag beschikbaar en deelname is kosteloos. De beweegvideo’s zijn gemaakt om tijdens de online lessen die in de coronatijd veel worden gegeven in te zetten, maar zijn ook uitstekend geschikt om in de klas te tonen, nu fysieke schoolbezoeken nog niet of nauwelijks mogelijk zijn. De video’s zijn daarmee bijvoorbeeld ook een ideale onderbreking als een kwartiertje pauze, op een actieve manier. Zodra dat weer toegestaan is, zal ook weer een start worden gemaakt met fysieke schoolbezoeken van de topsporters via Toppers Bij Jou Op School.

Aanvragen video
Gelderse scholen die interesse hebben in Toppers Bij Jou Op School en de beweegvideo’s kunnen informatie vinden op deze pagina. Zij kunnen een link naar een video, die dan tijdelijk voor hun klas bereikbaar is, ontvangen door te mailen naar toppers@topsportgelderland.nl.

Foto boven: Eva Hovenkamper. Onder Yamaika Kuijper en Joppe de Heij.