Acht partijen tekenen overeenkomst Talents2Tokio

,

Op Papendal hebben acht partners die gelinkt zijn aan BP Nederland donderdagmiddag hun handtekening gezet onder een overeenkomst die hen verbindt aan Talents2Tokio. Dat deden zij tijdens een op Papendal voor hen georganiseerde bedrijfstraining over BTW, accijns- en tolheffing. Die stond in het teken van het thema snelheid. Dat is één van de vijf thema’s waar Talents2Tokio mee werkt. De anderen zijn kracht, coördinatie, lenigheid en uithouding.

De bijeenkomst stond in het teken van meerdere sessies, waarbij ook aandacht was voor de link met topsport. Gudo Kramer, directeur van Topsport Gelderland, trapte daarbij af. Hij vertelde over Talents2Tokio, wat Topsport Gelderland allemaal doet en hoe in Nederland de topsportinfrastructuur in elkaar zit.

Ook maakten de vijfentwintig aanwezigen kennis met Hetty van de Wouw. De baanwielrenster, onlangs winnares van zilver op de teamsprint bij de WK baanwielrennen in Apeldoorn, vertelde over haar carrière als sprintster. Daarbij kwam het thema snelheid natuurlijk opnieuw om de hoek kijken. Tijdens de lunch gaf Erik te Velthuis, manager en chef kok van het Topsportrestaurant van Papendal, tekst en uitleg over gezonde voeding. Het was daarmee op meerdere vlakken een inspirerende dag.

Mee op reis naar Tokio
Via het project Talents2Tokio steunen bedrijven Gelderse sporters die op weg zijn naar deelname aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Ze gaan daarbij figuurlijk met ze mee op reis en in sommige gevallen zelfs letterlijk. In het traject richting de Zomerspelen worden onder meer diverse bijeenkomsten gehouden, waarbij telkens één van de genoemde thema’s centraal staat. Meer informatie is te vinden op www.talents2tokio.nl.

Foto boven: Het tekenen van de overeenkomsten / Foto onder: Hetty van de Wouw vertelt over haar carrière en weg naar Tokio.