Topsport Gelderland biedt stagiaires ook in coronatijd kansen

,

Bij Topsport Gelderland lopen ieder jaar veel studenten stage. Binnen onze eigen organisatie, op ons kantoor op Papendal, maar ook bij meerdere van de vele projecten waar Topsport Gelderland bij betrokken is. Veel topsporters en sporttalenten hebben daarbij in het verleden al stage gelopen, maar ook veel studenten zonder een achtergrond in de sport. “De afgelopen jaren hebben wij veel stageplekken ingevuld vanuit diverse opleidingen”, vertelt Nicole Paternotte erover. “Op MBO, HBO en WO niveau.”

Nicole is bij Topsport Gelderland de stagecoördinator. Studenten die interesse hebben om stage te lopen binnen de organisatie, komen bij haar terecht. Ze heeft gemerkt dat de coronatijd ook op stages een flinke invloed heeft; “In deze tijd van corona is het voor studenten extreem lastig om een stageplek te vinden en daarnaast ook naar behoren stage te lopen. Wij als Topsport Gelderland vinden het belangrijk dat studenten ervaring opdoen in het werkveld. Om dat op ‘afstand’ zo goed mogelijk te faciliteren proberen we een werkweek of stageweek zo goed mogelijk na te bootsen. Dat kan natuurlijk niet, maar we hebben absoluut aandacht voor onze studenten.”

Hoe dat dan in zijn werk gaat? “We starten de week met een online meeting met medewerkers en studenten”, vertelt Nicole. “Daarin delen we de opdrachten en waar iedereen mee bezig is. Daarnaast stelt een student altijd een hulpvraag of een andere vraag om betrokkenheid onderling te creëren. Ook spreken studenten met hun inhoudelijk begeleider af en ze spreken minimaal één keer per week zelf af om onderling zonder medewerkers te sparren en kennis te delen.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Nicole Paternotte / Foto: By Anouk Boonstra

Weer stage lopen op kantoor
Anders dan anders, lukte het in het afgelopen jaar amper om elkaar ook echt fysiek te zien. Het kantoor van Topsport Gelderland was lange tijd gesloten en alle werknemers werkten vanuit huis. Het merendeel doet dat nu nog, maar collega’s werken op enkele werkdagen nu wel weer op kantoor, met maximaal twee werknemers per keer. Nicole: “Vanaf afgelopen maandag 15 maart kunnen studenten in tweetallen op maandag en donderdag op Papendal weer werken/stagelopen. Zo krijgen ze een beter beeld van wat er allemaal op de werkvloer gebeurt bij Topsport Gelderland.”

Buddysysteem
Bij Topsport Gelderland vinden we het ook belangrijk om onze stagiaires in deze vreemde en lastige periode ‘bij de les’ te houden. “Naast de inhoudelijk kant van stage lopen hebben wij nu extra aandacht voor de mentale kant van studenten in deze tijd. We hebben een buddysysteem bedacht waarin de inhoudelijk begeleider de buddy is en wekelijks met de stagiair bespreekt hoe het met hem of haar gaat. Hoe ga je om met stress, het op afstand werken, motivatie, je energie level en dat soort vragen worden dan besproken. We hopen met al deze dingen voldoende aandacht te besteden aan de studenten en de opdrachten die zij moeten uitvoeren.”

Heb jij ook interesse om stage te lopen bij Topsport Gelderland? Je kunt met Nicole contact opnemen voor de mogelijkheden. Op de pagina ‘Ons Team‘ vind je haar contactgegevens.

Foto boven: Stagiaires Roza Huizing (links) en Jessica Gorissen zijn deze week voor het eerst op kantoor bij Topsport Gelderland.