Webinar ‘Visualiseren kun je leren’ met Rogier Hoorn op 11 juni

,

Er staat opnieuw een interessant webinar gepland, georganiseerd door Topsport Gelderland. Op donderdag 11 juni om 19.00 uur ’s avonds kun je meedoen met ‘Visualiseren kun je leren’. In deze online bijeenkomst is sportpsycholoog Rogier Hoorn de spreker. Hij leert jou praktische oefeningen aan om visualisatie thuis, in training en in wedstrijd toe te passen. Wil je meedoen? Meld je dan aan! Na aanmelding ontvang je donderdag in de middag je link om deel te kunnen nemen.

Je kent het waarschijnlijk wel: de hoogspringer die voorafgaand aan de aanloop de sprong in het hoofd doorneemt, of de piloot van de Red-bul Air Race die de volgorde van de stunts doorloopt. Het zijn voorbeelden van hoe sporters visualisatie bij het presteren inzetten. Visualisatie is een vorm van wedstrijdvoorbereiding, bijvoorbeeld om je concentratie te verbeteren, maar het kan ook voor training ingezet worden, om jouw leerproces te versnellen. Het is zelfs in het kader van blessure-revalidatie een beproefde methode.

De vaardigheid van het visualiseren wordt tijdens dit webinar op een simpele manier uitgelegd: wat is de kracht ervan, welke methoden bestaan er en welke manier past bij jou? Met een online test, filmpjes en praktische oefeningen helpt Rogier jou om na het webinar meteen met visualisatie aan de slag te gaan. Dit webinar is een vervolg op de ‘Les in succes’ die Maarten Tjallingii onlangs gaf. Je hoeft die echter niet gevolgd te hebben, om aan deze deel te nemen.

Rogier Hoorn
Rogier Hoorn is sportpsycholoog en verzorgt mentale training en begeleiding voor individuele sporters en coaches, teams, ouders, sportclubs en sportbonden. Daarnaast verzorgt hij ook coaching en training in het bedrijfsleven. Hij ondersteunt sporters bij het maximaliseren van hun (sport)prestaties door het trainen van mentale vaardigheden en het verzorgen van mentale begeleiding direct aan de sporter of via de coach/trainer. Vanuit een wetenschappelijk perspectief vormt de sportpsychologie het uitgangspunt.

Deelname beperkt mogelijk; schrijf je in
Aan het webinar kunnen maar een beperkt aantal mensen deelnemen. We vragen je dan ook om je in te schrijven. Dat kun je doen via deze inschrijflink. Je kunt je tot donderdag 11 juni 14.00 uur inschrijven en uiterlijk om 15.00 uur die dag ontvang je een link naar de webinar, die die avond om 19.00 uur zal starten. We willen je nadrukkelijk vragen om je vragen op het inschrijfformulier in te vullen. Dat helpt Rogier om zijn verhaal interactief te maken en naar behoefte in te vullen. Zo krijg je antwoord op de belangrijkste vragen.

Het webinar staat open voor ouders en trainers/coaches van Gelderse sporttalenten en topsporters. We doen een dringend beroep op iedereen om na aanmelding ook daadwerkelijk deel te nemen en zo niet, dit tijdig per mail te laten weten.