Webinar puberbrein voor ouders op 16 april; schrijf je in!

,

Het is inmiddels anderhalve week geleden dat we bij Topsport Gelderland ons eerste webinar organiseerden. Die ging over het omgaan met voeding in de coronatijd. Komende donderdag 16 april staat het tweede webinar gepland. Ditmaal zijn ouders van sporttalenten de doelgroep. Sportpsycholoog Ivo Spanjersberg gaat namelijk in op de vraag hoe het puberbrein over het algemeen op deze crisis reageert en hoe je daar als ouder het beste mee om kunt gaan. De start is om 19.00 uur en je dient je vooraf in te schrijven.

Voor iedereen in onze maatschappij is de coronacrisis een uitdaging. We moeten ons leven plots anders indelen dan we gewend zijn. Het lijkt erop dat veel jongeren meer moeite hebben met het naleven van de nieuwe regels. En dan hebben we nog de sporttalenten, die plots niet meer hun normale training- en wedstrijdritme hebben, niet meer naar school kunnen en tegen andere uitdagingen aanlopen. Ivo Spanjersberg gaat er tijdens dit webinar, dat maximaal een uur zal duren, op in. We vragen op voorhand vragen ook al in te sturen via het inschrijfformulier. Waar loop je bijvoorbeeld nu tegenaan? En waar wil je graag advies over ontvangen?

Ivo Spanjersberg
Als sportpsycholoog werkt Ivo Spanjersberg met topsporters en teams uit diverse disciplines, van jeugd tot en met olympisch niveau. Zo is hij onder meer werkzaam voor diverse bonden, zoals de tennis- en schaatsbond en verzorgt hij mentale training aan sporters en hun ouders op Papendal. Enkele weken geleden nam Ivo onze eerste kennisclip op, waarvan we er momenteel gemiddeld eens in de twee weken één publiceren. Daarin ging hij in op de vraag; hoe ga je als sporter om met de coronacrisis? Die kennisclip is onderaan dit artikel nog eens te bekijken.

Deelname beperkt mogelijk; schrijf je in
Aan het webinar kunnen maar een beperkt aantal mensen deelnemen. We vragen je dan ook om je in te schrijven. Dat kun je doen via deze inschrijflink. Je kunt je tot donderdag 16 april 14.00 uur inschrijven en uiterlijk om 15.00 uur die dag ontvang je een link naar de webinar, die die avond om 19.00 uur zal starten. We willen je nadrukkelijk vragen om je vragen op het inschrijfformulier in te vullen. Dat helpt Ivo om zijn verhaal interactief te maken en naar behoefte in te vullen. Zo krijg je antwoord op de belangrijkste vragen.

Het webinar staat open voor ouders en trainers/coaches van Gelderse sporttalenten en topsporters. We doen een dringend beroep op iedereen om na aanmelding ook daadwerkelijk deel te nemen en zo niet, dit tijdig per mail te laten weten.