Video’s Topsport Gelderland.

Bij Topsport Gelderland laten we geregeld via video’s zien wat we doen en waarvoor je allemaal bij ons terecht kunt. Op deze pagina vind je een overzicht van de video’s die in onze ogen relevant voor jou kunnen zijn. De video’s zijn geplaatst in volgorde van publicatie, met de meest recente video’s bovenaan.

Voldoende en goede voeding binnenkrijgen is belangrijk als je sport. In het kader van onze voedingscampagne vertelt de op Papendal trainende top-judoka Geke van den Berg in deze video hoe zij met voeding omgaat.

Aansluitend op de lancering van het Vochtcoach project, nam sportdiëtiste Karin Lambrechtse een kennisclip op. Daarin geeft ze uitleg over een goede vochtbalans. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel sporters te weinig drinken.

Wist jij dat bewuste ademhaling veel invloed kan hebben op het stressdeel in je lichaam en op rust en herstel? In deze kennisclip geeft Merle Kwak van NWTD uitleg én voorbeelden die jou kunnen helpen.

Sinds het najaar van 2018 is de SportQube in Nijmegen geopend. Topsport Gelderland heeft daar ook een rol, waarbij we verenigingen helpen. Maar wat wil dat exact zeggen? In deze video wordt daar meer uitleg over gegeven.

Anti-doping is een erg belangrijk onderwerp. Je kunt je zelf goed verdiepen in wat wel en niet mag. In de coronatijd heb je daar wellicht zelfs wel wat extra tijd voor. De Dopingautoriteit nam daarom een kennisclip voor jullie op.

In de coronatijd is het ook belangrijk om je spieren soepel te houden. Naar de fysio of masseur zat er lange tijd echter niet in. Hoe kun je dat nu zelf doen met stretchen en rollen? Skeletonster en fysiotherapeute Kimberley Bos geeft uitleg.

Voor sporters is de coronatijd extra uitdagend, omdat ze veelal niet de trainingen kunnen doen die ze normaal doen. Hoe zorg je nu dat je lichaam bewegelijk blijft en dat deze goed belast wordt? Nout van der Velden geeft tips in deze kennisclip.

Bij Topsport Gelderland werken we met vier sportmanagers. Zijn staan alle Gelderse sporttalenten en topsporters bij met hulp. Maar wat doen ze allemaal precies? In deze video zie je een dag van sportmanager Yannick van Harskamp.

Omgaan met teleurstellingen, dat moet iedereen. Maar dat is niet zo gemakkelijk. Steven Pont nam voor ons een kennisclip daarover op. Die is niet alleen behulpzaam voor sporters, maar ook voor hun ouders en trainers/coaches.

Hoe ga je als topsporter om met de coronacrisis? Sportpsycholoog Ivo Spanjersberg nam voor Topsport Gelderland deze kennisclip op, waarin hij sporters helpt om beter om te gaan met de onzekerheden in de coronatijd.

In het project Toppers Bij Jou Op School gaan topsporters de klas in voor een presentatie en een clinic. Zo inspireren ze kinderen om ook te sporten. Deze video is een reportage rond een klasbezoek van korfballer Koen van Roekel.

Sporten is voor iedereen! Daarom vinden Topsport Gelderland en de Provincie Gelderland het aangepast sporten heel belangrijk. Hoe ver rijkt jouw ambitie? Laat je informeren!

Gelderse topsporters hebben een grote passie. Die delen ze graag met bedrijven. Bijvoorbeeld via Talents2Tokio. Deze video geeft je een goede indruk en kijk ook eens op www.talents2tokio.nl.

Kinderen inspireren om te sporten en het delen van een passie. Dat is wat Gelderse topsporters doen in het project Toppers Bij Jou Op School. Zoals bijvoorbeeld paralympisch dressuurruiter Estée Gerritsen.

In deze video aandacht voor talentondersteuning op school. Want hoe combineer je topsport met school? En hoe zorgen scholen ervoor dat zij topsporters het juiste kunnen bieden? Kijk ook eens bij ons expertisegebied ‘Onderwijs‘.

Be Prepared! Ben jij dat? Afgelopen dinsdag organiseerde Topsport Gelderland een event met verschillende workshops voor sporters. Een impressie van deze geslaagde middag. En heb je het gemist? Zorg dat je er de volgende keer bij bent!

Doe jij aan topsport en wil je graag studeren? Dan helpen we je bij Topsport Gelderland graag verder. Bekijk deze video eens. Voor meer informatie kun je vervolgens op de pagina ‘Onderwijs‘ terecht.

Een portret van atlete Eva Hovenkamp, specialiste op de 400 meter en 400 meter horden. Ze maakt deel uit van het project Talents 2 Tokio en vertelt in deze video over haar carrière tot nu toe en toekomst.

‘BMX is zeg maar… mijn hemel, haha’. Merel Smulders zegt het lachend, maar eigenlijk klopt het precies. In dit eerste portret van de Talents 2 Tokio sporters vertelt de BMX’ster over haar sport, ambities én de Olympische Spelen.

Het project Toppers Bij Jou Op School is een groot succes. Topsporters gaan namens het project op bezoek in schoolklassen om over hun sport te vertellen, clinics te geven en jeugd te inspireren. Een reportage over het project.

In 2017 bestond Topsport Gelderland 10 jaar. De organisatie die zich inzet voor het ontwikkelen van Gelders sporttalent organiseerde daarvoor op vrijdag 9 juni de Experience Day. Atlete en vlogster Danaïd Prinsen maakte deze vlog.

Je hebt als talentvolle sporter of topsporter een status ontvangen van je bond. Maar wat kun je daar nu mee? Bij Topsport Gelderland kun je als Gelderse sporter terecht met al je vragen.

Op woensdag 7 december 2016 werd het Gelders Sportgala georganiseerd. Voor aanvang organiseerde Topsport Gelderland een voorprogramma voor sporters, ouders en trainers/coaches met als titel ‘Samen naar de Top!’. Een impressie.

We namen een kijkje bij het Regionaal Talent Centrum (RTC) volleybal in Nijmegen, waar veel volleybaltalenten van de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen (SSgN) trainen. Hoe combineren zij school en hun sportcarrière?

Eén van de initiatieven waar Topsport Gelderland bij betrokken is, is Loopland Gelderland. In deze video namen we een kijkje en spraken we met initiator Honoré Hoedt en trainer Bram Peters.