Veel presentaties en clinics in Nationale Sportweek

,

Vorige week werd in Nederland de Nationale Sportweek georganiseerd. Dat is ieder jaar voor veel jeugd weer een ideale gelegenheid om in aanraking te komen met verschillende sporten en deze ook uit te proberen. Daar leverde Topsport Gelderland via Toppers Bij Jou Op School natuurlijk weer graag een bijdrage aan. Zo werden in een week tijd in de regio’s Noord-Veluwe en Overbetuwe liefst achttien klassen bezocht door een topsporter.

In totaal zes sporters van Toppers Bij Jou Op School gingen namens het project op bezoek in de schoolklassen. Dat waren korfballer Koen van Roekel, kogelstootster Lara Baars, sprintster Eva Hovenkamp, tafeltennisser Lars Banning, wielrenster Michelle de Graaf en wielrenner Luuc Bugter. Zij gingen onder meer naar scholen in Elburg, Putten, Harderwijk, Oldebroek en Elst. De sporters kwamen niet alleen in de klas vertellen over hun topsportcarrière en wat daar allemaal bij komt kijken. Ze gaven ook clinics, waardoor de leerlingen echt kennis konden maken met de sport en actief aan het werk gezet werden.

Onderstaand een kleine foto compilatie van de schoolbezoeken van Toppers Bij Jou Op School tijdens de Nationale Sportweek.