Topsport Gelderland nieuwe partner van Be PROUD

,

Bij Topsport Gelderland zijn we blij om aan te kondigen dat we partner zijn geworden van Be PROUD, een initiatief van de Dopingautoriteit. Waar het doel natuurlijk een dopingvrije sport is, wil Be PROUD dat sporters zich ook openlijk uitspreken tegen het gebruik van doping. Op die manier moeten anderen geïnspireerd en uitgedaagd worden om ook schoon te sporten, zodat zij ook oprecht trots kunnen zijn op geleverde prestaties. Daar scharen wij ons graag achter.

Waar topsporters zelf belangrijk zijn in dit proces, is de inzet van sportbonden en andere organisaties binnen de sport ook essentieel voor een schone sport. Door verantwoordelijkheid te nemen en zich uit te spreken, kunnen zij immers ook een voortouw nemen en een groot publiek bereiken. De partners van Be PROUD staan dan ook achter de inhoud van het programma en komen in actie om schone sport te supporten. Naast Topsport Gelderland zijn onder meer ook NOC*NSF en sportbonden als de KNWU, NTB en KNZB al aangesloten.

Je ook uitspreken? Meld je als supporter aan via www.supportschonesport.nl en deel jou PROUD moment via Facebook, Twitter of Instagram met #IamPROUD of #WearePROUD.

Leerlijn Dopingvrije sport
We zijn bij Topsport Gelderland natuurlijk al langer actief bezig als het gaat om anti-doping. Niet voor niets is ‘Dopingvrije sport’ één van de negen leerlijnen die wij aanbieden. Neem eens een kijkje op de pagina van de leerlijn Dopingvrije sport en bekijk ook de video’s. Nu je dit toch al leest, is het daar zeker een mooi moment voor. Want zeg nu zelf; we willen toch allemaal een zo eerlijk mogelijke sport?