Dopingvrije sport.

De doorlopende leerlijn Dopingvrije Sport wordt in de vorm van de voorlichtingspakketten Goud, Zilver of Brons aangeboden door de Dopingautoriteit. De voorlichting kan via de sportbonden of via de regionale topsportorganisaties plaatsvinden.

Via Topsport Gelderland geeft de Dopingautoriteit voorlichting aan sporttalenten, waar zij een introductie krijgen van het onderwerp doping. Hierbij komen onder andere de dopingregels, dopingcontroles en risico’s voor onbewust dopinggebruik aan bod.

Heb je vragen over Dopingvrije sport? Neem dan contact op met de sportmanager uit jouw regio.

Topsport Gelderland is partner van Be PROUD, een initiatief van de Dopingautoriteit. Waar het doel natuurlijk een dopingvrije sport is, wil Be PROUD dat sporters zich ook openlijk uitspreken tegen het gebruik van doping. Op die manier moeten anderen geïnspireerd en uitgedaagd worden om ook schoon te sporten, zodat zij ook oprecht trots kunnen zijn op geleverde prestaties. Daar scharen wij ons graag achter.

Waar topsporters zelf belangrijk zijn in dit proces, is de inzet van sportbonden en andere organisaties binnen de sport ook essentieel voor een schone sport. Door verantwoordelijkheid te nemen en zich uit te spreken, kunnen zij immers ook een voortouw nemen en een groot publiek bereiken. De partners van Be PROUD staan dan ook achter de inhoud van het programma en komen in actie om schone sport te supporten.

Je ook uitspreken? Meld je als supporter aan via www.supportschonesport.nl en deel jou PROUD moment via Facebook, Twitter of Instagram met #IamPROUD of #WearePROUD.