Talents 2 Tokio maakt indruk voorafgaand en tijdens Gelders Sportgala

,

Het was donderdag weer een feestelijke dag op Papendal. Daar werd de tiende editie van het Gelders Sportgala georganiseerd, met voorafgaand een door Topsport Gelderland georganiseerd programma in het kader van Talents 2 Tokio. Deelnemers aan dat project gingen tijdens een zogenaamde ‘netwerkmeerkamp’ actief aan de slag. Na afloop werden zij en veel andere genodigden getrakteerd op een leuke dinnershow tijdens het gala, waarbij de Gelderse sport werd gevierd. Bas van de Goor ontving dit jaar de Gelderse Sportprijs.

Na een introductie door Topsport Gelderland sportmanager Dick Boschman en woord van welkom door directeur Gudo Kramer, werden de aanwezigen bij de Talents 2 Tokio bijeenkomst opgedeeld in drie groepen. Beurtelings maakten zij vervolgens kennis met drie topsporters uit het project: zwemmer Arjan Knipping, rolstoelbasketbalster Lindsay Frelink en atlete Eva Hovenkamp. Na afloop van drie sessies, waarbij iedere groep aan de slag ging bij elke sporter, werd er getoost op een mooi sportjaar 2019 en gezamenlijk gang gezet richting het Gelders Sportgala.

Maar voor er dus getafeld kon worden bij het gala, waren de aanwezigen aan het werk gegaan. In de sessie met Arjan Knipping, die hij gaf met Dick Boschman, werden de werkgevers en werknemers van de diverse bedrijven mentaal uitgedaagd. Ze maakten daarbij kennis met het werken binnen de spelregels en het focussen. Frelink liet de deelnemers letterlijk kennismaken met haar sport. Zij bracht vier rolstoelen mee waarin geoefend kon worden. Eerst zonder en vervolgens met bal. Bij Eva Hovekamp kwam de estafette aan bod en ging het om samenwerking. Daarin kwam ook al snel de strijdvaardigheid binnen de groepen naar voren.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Het programma van het Gelders Sportgala zat dit jaar wat anders in elkaar. Geen show op een podium voor een grote tribune, maar een dinnershow. Tussen de diverse gangen door, waarvan het voorgerecht werd aangeboden door Talents 2 Tokio, werden de aanwezigen op mooie acts getrakteerd. Natuurlijk nodigde presentator Sjoerd van Ramshorst daarbij ook veel sporters uit op het podium. Wereldkampioen BMX Twan van Gendt, zwemster Lisa Kruger, skeletonster Kimberley Bos, oud-baanwielrenster Elis Ligtlee, dammer Jan Groenendijk en atlete Andrea Deelstra waren enkele van de sporters die aan het woord kwamen.

Bij de tiende editie van het Gelders Sportgala werd ook teruggekeken op tien mooie sportgala’s. Ook was er onder meer aandacht voor Talents 2 Tokio en het Gelders model talentontwikkeling. Bas van de Goor (foto onder) volgde Annemiek van Vleuten op als winnaar van de Gelderse Sportprijs. Hij toonde zich bijzonder onder de indruk. Dat kwam ook mede door ingesproken filmpjes van onder andere Maarten van der Weijden en de aanwezigheid van een jonge diabetes patiënt die door Van de Goor weer aan het sporten is geraakt. Met zijn Bas van de Goor Foundation zet hij zich al ruim twaalf jaar in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren.

Topsport Gelderland tekent samen met de Gelderse Sportfederatie, in opdracht van de provincie Gelderland, jaarlijks voor de organisatie van het Gelders Sportgala.