Talent Kids Academie test en helpt beweegtalenten

,

In de Gemeente Nijmegen is woensdag de tweede activiteit georganiseerd van de Talent Kids Academie. Dat is een programma dat is opgezet voor kinderen die beter willen leren bewegen en sporten en die hun sportieve droom willen verwezenlijken. Speciaal voor de Talent Kids Academie worden daarbij acties en activiteiten georganiseerd die met sport en bewegen te maken hebben. Op die manier worden kinderen geholpen om beter te worden in sporten of om een sport te vinden die bij hen past.

De Talent Kids Academie is een samenwerking tussen Topsport Gelderland, Gemeente Nijmegen, HAN SENECA, HAN Sport & Bewegen en Spartanova. Nadat op 25 april de eerste testdag al werd georganiseerd, was het woensdag tijd voor de tweede. Kinderen goed leren bewegen en plezier in bewegen laten ervaren door ze breed te laten ontdekken en de mogelijkheid te bieden hun sport- en beweegtalent te ontplooien, is wat daarbij voorop staat. Dat draagt bij aan het verwezenlijken van de sportieve dromen die kinderen hebben. Hierbij is namelijk niet alleen het sportspecifieke gedeelte van belang, maar ook de sportgenerieke onderwerpen.

Doel testdag
In Nijmegen is op verschillende scholen het beweegniveau bepaald. Daarna is de bovenkant van de bewegers uitgenodigd voor de Talent Kids Academie. Zij starten met een testdag. Het doel van de testdag voor kinderen die nog niet sporten is om te bekijken welke sport bij ze past op basis van fysieke vaardigheden en interesse. Voor de kinderen die wel sporten ligt de focus meer op ontwikkeling. Op welke vlakken kunnen de kinderen zich nog ontwikkelen, is dan de vraag. Bijvoorbeeld op snelheid, lenigheid, kracht, uithoudingsvermogen, et cetera.

Sportdagen
Er komt ook een vervolg op de testdagen van de Talent Kids Academie. Dat worden sportdagen waarbij kinderen geholpen worden in hun ontwikkeling. Bijvoorbeeld door een breed beweegprogramma, loopscholing of lenigsheidsoefeningen aan te bieden.