Sportdiëtist komt naar sporters toe tijdens voedingsdag SSgN

,

Het is vandaag, maandag 4 juni 2018, ‘voedingsdag’ op de SSgN in Nijmegen. Sportdiëtist Gregory Hirschfeld is de hele dag aanwezig. Hij gaat met talentvolle sporters (en ouders) in gesprek die interesse hebben in het optimaliseren van hun voeding, of die vragen hebben en/of problemen ervaren op dit gebied. Tijdens de individuele gesprekken krijgen de sporters advies op maat, over wat specifiek voor hen interessant is om te weten en te doen.  

Waarom is een voedingsadvies van belang? Veel sporten en op een hoog niveau presteren kost veel energie. Het is daarom belangrijk om te weten wat je moet eten en wanneer je dit het beste kunt doen. Voeding kan helpen om meer energie te hebben tijdens het sporten, het kan dus helpen om beter te kunnen presteren. Wist je bijvoorbeeld dat de juiste voeding ook kan helpen bij het herstellen van een training of wedstrijd?

Om het zo laagdrempelig mogelijk te houden, komt de sportdiëtist naar de sporter toe, in dit geval op de SSgN. Zo is de sporter dus geen tijd kwijt aan reizen. Daarom zit Gregory de hele dag in een kantoorruimte, om zo verschillende ingeplande gesprekken te voeren met talentvolle sporters van de school.