Succesvolle eerste webinar smaakt naar meer

,

Met succes is donderdagavond de eerste webinar van Topsport Gelderland gehouden. Daarin werd antwoord gegeven op de hoofdvraag van de avond; hoe ga je als sporter om met je voeding in deze coronatijd? Zo’n tachtig sporters, ouders en trainers/coaches namen deel aan de masterclass op afstand, waarbij met name de sporters flink vertegenwoordigd waren. Waar Marleen Boerboom helaas ziek was, nam Maus Smeets haar rol als spreekster over.

Dick Boschman, sportmanager bij Topsport Gelderland voor de regio’s Stedendriehoek en Noord-Veluwe, opende het webinar. Hij schotelde Maus tijdens de online bijeenkomst, die ongeveer drie kwartier duurde, ook geregeld vragen voor die via de chat binnenkwamen. Zo werd het een interactieve avond en kwamen heel wat vragen en de daarbij horende antwoorden voorbij. Na de introductie nam Maus het woord ook over en kon zij aan de hand van dia’s de deelnemers uitleg geven.

Met haar presentatie, waarbij ze ook nog eens inspeelde op vragen die iedereen al kon aanleveren op het inschrijfformulier, wist Maus er voor iedereen een zeer informatieve avond van te maken. Er kwamen daarbij vaste onderwerpen voorbij. Bijvoorbeeld over wat nu wel en wat nu niet gezonde voeding is. Daarbij werden onder meer een aantal feiten en fabels aan de kaak gesteld en kwam de voedingspiramide voorbij. Bovenal werd echter ook gekeken naar de vragen die in deze coronacrisis leven. Over hoe je bijvoorbeeld nu bepaalt wat je moet eten, nu je misschien wel minder en ook anders traint. En welke voedingsstoffen belangrijk zijn.

Meer webinars en kennisclips op komst
Het eerste webinar werd dus door zo’n tachtig mensen gevolgd en de geluiden na afloop waren erg positief. Dat klinkt als iets dat voor herhaling vatbaar is en dat zal dan ook gaan gebeuren. In de komende weken zullen we meerdere webinars gaan organiseren rond onze verschillende expertisegebieden. Ook komen er meerdere kennisclips online. Sterker nog, daar vind je er al twee van op onze social media. Zo ging Ivo Spanjersberg in op de vraag ‘hoe ga je als topsporter om met de coronacrisis?’ en vertelde Steven Pont over het omgaan met teleurstellingen.

Dus wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via deze website, maar zeker ook Facebook, Instagram en/of Twitter. Via al die platforms houden we jullie op de hoogte over wanneer welke webinars zijn en waar je je in kunt schrijven én op al die platforms verschijnen ook de kennisclips.