Sporttalenten krijgen training over ademhalen

,

Ook dit schooljaar is Topsport Gelderland actief op het Beekdal Lyceum in Arnhem. Daar hebben we een aantal inspirerende workshops op het programma staan en gaan we ook individueel maatwerk aanbieden. Dit is mede mogelijk door de subsidie die het Beekdal Lyceum van de provincie Gelderland heeft ontvangen. Die subsidie is genaamd; ‘evenwichtige ontwikkeling van talent.’ Afgelopen week was de tweede workshop, met ditmaal als thema sport & ademhaling.

Merle Kwak was namens New Way Today op het Beekdal Lyceum om een training geven en de sporters te informeren over het belang van ademhaling. Ze heeft laten zien hoe ademhaling te gebruiken is als instrument voor bijvoorbeeld het leveren van een topprestatie, concentratie en focus, of bij ondersteuning van het immuunsysteem, energie en balans. Daarbij gaf ze aan dat ademtechnieken daarnaast ook bij klachten als stress, angstgevoelens, slaapproblemen of tijdens een herstelperiode heel nuttig kunnen zijn. Meer informatie daarover is ook te lezen op de website van New Way Today; www.nwtd.nl.

Het was een geslaagde workshop! Er werden veel goede vragen gesteld en de sporters gingen met simpele en praktische oefeningen weer verder met hun schooldag.