Onderwijs op maat voor talentvolle Gelderse sporters

Als het gaat om onderwijs heeft Topsport Gelderland een prominente rol. Niet alleen door het helpen van sporters wanneer zij vragen hebben met betrekking tot de combinatie school en sport, maar ook een nog meer actieve rol. Zo organiseren we in de diverse Gelderse topsportklassen geregeld lessen, masterclasses en workshops. Onlangs werden er bijvoorbeeld nog twee gegeven. Eén op het Rietveld Lyceum, één op het Beekdal Lyceum en zelfs drie op het Pallas Athene College.

Veertig talentvolle sporters uit de Achterhoek, van 14, 15 en 16 jaar oud kregen op het Rietveld Lyceum een workshop van sport- en prestatiepsycholoog Rogier Hoorn. Daarin kwam het thema Fun & Focus aan bod. Het was een leerzame middag, georganiseerd door Topsport Gelderland in samenwerking met Achterhoek Younited en het Rietveld Lyceum.

Op het Beekdal Lyceum was de Dopingautoriteit aanwezig. Zij gaven een workshop over doping, voor sporttalenten die net buiten de programma’s CTO Papendal of Vitesse vallen, maar wel een erkende talentenstatus hebben van NOC*NSF. Ook deze workshop was erg leerzaam. Met als onderwerp ‘wat is doping?’ kregen de talentvolle sporters uitleg over de dopingwaaier, tips en advies.

In Ede werden voor het Pallas Athene College zelfs drie bijeenkomsten georganiseerd op één dag. Voedingsdeskundige Nancy van der Burg van HAN Sports & Exercise Nutrition werd daarvoor namens Topsport Gelderland ingezet. ’s Middags gaf zij onder schooltijd twee workshops voor sporters. Eén voor de Sport Highschool sporters en één voor de overige talenten. De derde groep, ouders en trainers, schoven in de avond aan. De groepen kregen een introductie over het belang van voeding voor optimale sportprestaties.