Metzo College nu ook topsportvriendelijke school

,

Het Doetinchemse Metzo College is heeft van Topsport Gelderland onlangs het predicaat topsportvriendelijke school ontvangen. Daarmee volgen zijn meerdere scholen uit de provincie, die de combinatie topsport en een schoolcarrière hoog op hun agenda hebben staan. Scholieren kunnen op de school ondersteuning en medewerking verwachten als het gaat om die combinatie. Om het parnterschap te vieren, werden op de dag van de overhandiging van het predicaat meerdere clinics door topsporters gegeven aan de eerstejaars leerlingen.

Eline Segers, als sportmanager van Topsport Gelderland verantwoordelijk voor de regio Achterhoek, vertelt over de toetreding van het Metzo College als topsportvriendelijke school; “Ze hebben hier op school ruim twintig leerlingen die bij De Graafschap in de jeugdopleiding voetballen. Die hebben bijvoorbeeld vroeg in de middag trainingen, wat botst met het schoolrooster. Op een topsportvriendelijke school kunnen ze daar wat makkelijker mee omgaan, om wat eerder van de les weg te gaan en lessen of toetsen op andere momenten in te halen.”

Judoka Hilde Jager kwam afgelopen weekend in actie bij de EK judo, waar ze een vijfde plaats behaalde. De nog altijd jonge judoka gaf één van de clinics op het Metzo College en kent het belang van een goede combinatie tussen school en sport. “Ik denk dat het heel belangrijk is dat als je echt beter wilt worden, dat je dan af en toe wedstrijden in het buitenland hebt en een dag vrij kan krijgen”, vertelt Jager. “Of dat je trainingen hebt en het fijn is dat de school meewerkt om beter te worden in je sport.”

Regio 8 was aanwezig bij de uitreiking van het predicaat topsportvriendelijke school en maakte daar deze video van:

Foto: Eline Segers overhandigt ‘het Topsport Gelderland bordje’, met op de achtergrond de topsporters die een clinic gaven.