Meld je aan voor de masterclass en workshop Mentaal

,

Op woensdagavond 11 oktober organiseert Topsport Gelderland een masterclass ‘zelfvertrouwen en perfectionisme’ en een workshop ‘train je hoofd: mentaal sterker door aandacht training’. De avond is er voor statussporters, ouders en trainers/coaches en er is dus een keus uit twee mentale programma’s. Wil je erbij zijn? Meld je dan vooraf aan via het aanmeldformulier.

We beginnen op 11 oktober met een algemeen deel, waarna de groep wordt gesplitst en ieder naar de masterclass of workshop van zijn of haar keus gaat. Hieronder een uitleg over de masterclass en workshop, met daaronder het programma van de avond en het aanmeldformulier.

Masterclass ‘zelfvertrouwen en perfectionisme’
In de topsport heb je veel te maken met sporters die perfectionistisch zijn. Dit is op zich logisch, omdat je er in de topsport niet aan ontkomt om hoge eisen te stellen. Een beetje perfectionistisch zijn kan geen kwaad. Sterker, het nastreven van een doel – waar je jezelf compleet voor inzet – is een erg waardevolle kwaliteit. Wanneer het echter doorslaat en je de lat te hoog legt voor jezelf, dan kan dit gevolgen hebben voor je zelfvertrouwen, plezier en wellicht ook voor jouw prestaties.

Herken je dit bij jezelf, of vind je het vooral interessant om eens meer te weten te komen over zelfvertrouwen en perfectionisme, dan nodigt Topsport Gelderland je van harte uit. Judith Upmeijer, Sportpsycholoog VSPN en GZ-psycholoog, (www.judithupmeijer.nl) zal de Masterclass deze avond verzorgen. Zij zal naast de theorie, ook zorgen voor praktische tips die je direct in de sportsetting kunt toepassen.

Workshop ‘train je hoofd: mentaal sterker door mindfulness-aandachttraining’
Het leven wordt steeds gehaaster. Alles moet sneller, efficiënter en beter. Wij eisen steeds meer van onszelf. Hoe houd je als sporter, ouder of trainer nu alle ballen hoog? Hoe kun je nu leven in volle aandacht?

‘Mindfulness-aandachtstraining’ wordt inmiddels steeds vaker ingezet in de (top)sport. Het trainen van je aandacht(spier) helpt je om beter IN het moment te kunnen zijn en dus met volle focus en aandacht te kunnen doen waar je op dat moment mee bezig bent, zoals bijvoorbeeld met je wedstrijd(voorbereiding).

Dit geldt natuurlijk ook voor ouders. We komen vaak tijd te kort, waardoor we te weinig toe komen aan genieten van dit moment en te ontspannen. Hoe kun je alles nog managen en heb je ook nog tijd om bewust “IN het moment” te leven? Dit ‘IN het moment zijn’ kun je goed trainen met de oefeningen die Mindfulness je daarvoor biedt. Deze workshop biedt je hier een kennismaking mee.

Marieke Abeling (Mindful Everyday) en Heidi Penterman (Mindfulness trainer en werkzaam op CTO Papendal als lifeskillcoach) verzorgen twee aparte workshops voor sporters en volwassenen. Waarbij ze praktische handvaten aanreiken die kunnen helpen om meer in balans te leven.

Programma:
19:00: Ontvangst met koffie en thee
19:15: Start algemeen deel
19.30: Start van de masterclass en workshops
21:00: Einde

Vooraf aanmelden is vereist. Meld je aan via deze link en maak een keuze tussen deelname aan de masterclass of de workshop. Graag per deelnemer het formulier invullen.

Wanneer je vragen hebt, of na aanmelding toch helaas verhinderd bent, stuur dan een mailtje naar marit@topsportgelderland.nl.

Locatie: HAN Sport- & Onderwijsgebouw (Papendallaan 51, Arnhem)