Gelders Sportgala op 14 december in Nijmegen

,

Het Gelders Sportgala wordt dit jaar op donderdag 14 december in CineMec Nijmegen georganiseerd. Dat is maandag bekend gemaakt. Opnieuw tekent Topsport Gelderland, in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie, voor de organisatie van het de avond. Tijdens het Gelders Sportgala worden Gelderse topsporters en talenten geëerd en vieren we de mooie momenten van de sport. Topsport Gelderland zal daarnaast weer een nog nader bekend te maken voorprogramma organiseren voor sporters.

“Wij zetten ons bij Topsport Gelderland natuurlijk in voor talentontwikkeling en Nijmegen is één van de Gelderse gemeenten die daar met ons heel nadrukkelijk aan werkt”, zegt Gudo Kramer, directeur van Topsport Gelderland. “De afgelopen jaren hebben we meerdere anderen steden aangedaan. Het is mooi dat we ditmaal, voor de achtste editie van het Gelders Sportgala, naar Nijmegen komen.”

Ook in Nijmegen zelf is men blij met de komst van het Gelders Sportgala naar de stad. “Nijmegen is regelmatig het podium voor topsport en voor sportieve evenementen als de Vierdaagse en de Giro d’Italia”, stelt wethouder sport Renske Helmer-Englebert. “Maar het enthousiasme voor sporten begint vaak dichtbij huis. Daarom investeren wij onder andere in beweegroutes in de wijk, buurtsportcoaches en clubs in de wijk.”

Jaarlijks organiseren Topsport Gelderland en de Gelderse Sport Federatie in opdracht van de provincie Gelderland het Gelders Sportgala. Hierin staan sporters uit de provincie Gelderland, die een bijzondere prestatie hebben geleverd, centraal. Ook dit jaar maken vele Gelderse atleten weer hun opwachting op dit feest. Omroep Gelderland zal verslag leggen van deze avond.