Masterclass over teleurstellingen goed ontvangen

,

Deze week stond weer bol van de masterclasses en workshops. Daarbij was onze eigen Masterclass ‘Omgaan met teleurstellingen’ woensdagavond 5 april de best bezochte. Zo’n honderd geïnteresseerden kwamen op het programma af, waarin sport- en gedragspsycholoog Rogier Hoorn en BMX’er Jelle van Gorkom aan het woord kwamen. De laatste was het praktijkvoorbeeld, terwijl Hoorn juist de persoon was met ‘de antwoorden’.

Als talentvolle sporter wordt er veel van je verwacht en natuurlijk wil je uit elke training alles eruit halen wat erin zit. Dit gaat gepaard met vallen en opstaan en daarin herkende Jelle van Gorkom zich meteen. Tijdens de masterclass vertelde hij over zijn ervaringen. De blessures stonden bij hem op nummer één binnen de ranking van tegenslagen. Naast blessures werd ook materiaalpech, verlies, uitgeselecteerd worden, fouten maken en beslissing van een scheidsrechter gezien als tegenslag.

Rogier Hoorn was aanwezig om de zaal, gevuld met sporters, ouders en trainers, te voorzien van praktische tips. Tegenslagen horen erbij, maar hoe ga je daar nou mee om? Rogier gaf hier antwoord op en Jelle vulde vanuit zijn ervaringen aan. Zo gaf Rogier aan dat je anders kunt aankijken tegen een tegenslag en gaf hij als tip om de Kieskubus van zijn collega Spanjersberg in je slaapkamer te hangen. Ook ging hij in op de korte en lange herstelroutine.

‘Interessante avond’
De reacties na afloop waren positief. “Een interessante avond waarin herkenning vanuit de topsporter afgewisseld werd met praktische tips over hoe om te gaan met tegenslagen in de topsportcarrière”, liet men vanuit opleidingscentrum Rijn IJssel Cios Arnhem weten. En vanuit Dressuurstal van Baalen: “Als BMX’er heeft Jelle te kampen gehad met meerdere zware blessures en de bijbehorende revalidatietijd. Bewonderenswaardig om te horen hoe hij hiermee om is gegaan! Rogier Hoorn gaf tips aan de aanwezige sporters hoe zij dit thuis op zichzelf kunnen toepassen.”

Meerdere workshops
Maar, de masterclass van woensdag was niet de enige bijeenkomst van deze week. Zo kregen scholieren van het Veluws College die een talent hebben voor sporten vrijdag een les in communicatie. Eerder in de week was er een op voeding gerichte workshop bij de afdeling wedstrijdzwemmen van Aqua Novio ’94 en woensdagavond ook nog een bijeenkomst voor het Talentclubnetwerk Nijmegen (foto onder) waarin sportsponsoring en communicatie voor verenigingen aan bod kwam. Volop activiteiten dus.