Masterclass gezond presteren op 1 februari op Papendal

,

Op woensdagavond 1 februari organiseert Topsport Gelderland een masterclass gezond presteren. Daarin is er aandacht voor een drietal thema’s: het belang van een gezond gebit, de timing van voeding en blessurepreventie door fysieke training. Daarnaast is deze avond een mooi moment om kennis te maken met Topsport Gelderland. We kunnen namelijk veel betekenen voor iemand die zich als sporter verder wil ontwikkelen. Wil jij er ook bij zijn? Meld je dan z.s.m. aan via het aanmeldformulier.

In de introductie van deze avond starten we met een presentatie over het belang van een gezond gebit bij sporters. Want volgens de tandartsen presteren sporters beter wanneer ze een gezond gebit hebben. Niks is vervelender dan op een wedstrijddag wakker worden met tandpijn. Vaak pijn dat je kunt voorkomen. Een expert op het gebied van mondhygiëne, een tandarts van Tandheelkunding Centrum Arnhem – Noord en Tandpark gaat je hierover bijpraten. Daarna starten we met twee workshoprondes. Deze duren allebei 30 minuten en je volgt beide workshops tijdens deze avond. Onderstaand vind je informatie over de twee workshops.

Workshop: timing van voeding
Sport en voeding gaan hand in hand samen. Ons lichaam heeft namelijk brandstof nodig om de motor te kunnen laten draaien. Eet je niet voldoende, of op de verkeerde momenten, dan kan dat leiden tot een mindere sportprestatie. Dit geldt niet alleen voor voeding tijdens de inspanning zelf, maar juist ook gedurende de hele dag. Leer tijdens deze sessie de basis van (sport)voeding, en wat er voor nodig is om jouw dag zo goed mogelijk in te vullen. Vooral timing staat hierbij centraal.

Reina Beltman is één van de sportmanagers van Topsport Gelderland en is een expert op het gebied van voeding. Met een achtergrond in de voedingswetenschappen is ze nu nog in opleiding tot sportvoedingskundige. Vanuit haar expertise en haar eigen ervaringen als topsporter begeleidt ze zowel individuele sporters als sportteams.

Workshop: blessurepreventie door fysieke training
In 2020 liepen 3,8 miljoen Nederlandse sporters tenminste één blessure op. In totaal leidde dat tot 4,8 miljoen blessures. Blessurepreventie richt zich op het voorkomen van blessures en het herstel na inspanning. Helaas zijn niet alle sportblessures te voorkomen, maar je kunt preventief wel wat doen om de kans op een blessure te verkleinen. Goed dus om dit op te pakken.

Aan het eind van de workshop weet je hoe blessures ontstaan, maar vooral hoe je ze (door fysieke training) kunt voorkomen. Tijdens de workshop ga je kennismaken met de powerbag dus trek kleding aan waar je je makkelijk in kunt bewegen. Deze workshop staat onder leiding van Daan Damveld, fysiek trainer Topsport Gelderland.

Programma
19.00 Ontvangst
19.15 Opening met expert op het gebied van mondgezondheid
19.35 Start eerste workshopronde
20.10 Start tweede workshopronde
20.45 Einde

Praktische info
Datum: Woensdagavond 1 februari
Locatie: Sport- & Onderwijsgebouw Papendal, Papendallaan 51 Arnhem
Aanmelding via deze link: klik hier
Vragen? Die mag je mailen naar geeke@topsportgelderland.nl