Leer hoe je net als een Tour de France wielrenner je vocht op peil houd

,

Het is op dit moment erg heet buiten. Je lichaam vraagt dan ook meer van je. Vocht is daar een heel belangrijk onderdeel van. Zeker wanneer je sport. Maar hoe weet je of je wel genoeg vocht binnenkrijgt als sporter? In onze nieuwe kennisclip vertelt Karin Lambrechtse je er alles over. Karin is Performance chef en sportdiëtiste bij Team Jumbo-Visma en werkt bijvoorbeeld met de renners in de Tour de France, een wedstrijd waarin het vaak warm is, aan een juiste vochtbalans.

De kennisclip over vochtbalans sluit perfect aan op de ‘Vochtcoach‘ die Topsport Gelderland vorige week lanceerde. Wanneer je op de voorgaande link klikt, komt je uit op de speciaal daarover ingerichte pagina. Laat je eens informeren via de kennisclip en de pagina. Dan kun jij ook je eigen vochtcoach worden. Want als je daar goed mee bezig bent, zal dat een positief effect op je sportprestaties hebben.

Meer kennisclips
Bij het begin van de coronatijd zijn we bij Topsport Gelderland begonnen met het opnemen van kennisclips. Deze kennisclip rond het thema ademtraining is alweer de zesde die online is gekomen. Op ons Youtube kanaal vind je al onze video’s, met daarbij ook de kennisclips, bij elkaar.  We plaatsten ze ook op Facebook en Instagram. Bekijk ze eens, want ze zullen ook jou vast en zeker kunnen helpen.