Inspirerende en actieve bijeenkomst Talents 2 Tokio

,

In het HAN Sport & Onderwijsgebouw op Papendal, heeft donderdag een inspirerende en actieve bijeenkomst van Talents 2 Tokio plaatsgevonden. Naast de aanwezigheid van de bij het project aangesloten bedrijven, waren ook meerdere sporters aanwezig. Tijdens de middag werd onder meer vertelt over de huidige ontwikkelingen van de topsporters die op weg zijn naar de Olympische Spelen, maar werden de aanwezigen ook echt aan het werk gezet. Zo werden topsport en het bedrijfsleven opnieuw letterlijk bij elkaar gebracht.

De drie uur durende bijeenkomst stond ditmaal in het teken van het thema kracht. In vijf verschillende sessies kwam dat them naar voren. Daarbij was er ook direct ruimte voor drie sporters die onderdeel zijn van Talents 2 Tokio. Badmintonster Gayle Mahulette, BMX’ster Merel Smulders en baanwielrenster Hetty van de Wouw vertelden over wat ze de afgelopen maanden deden, maar vooral ook over hoe kracht in hun sporten wordt toegepast.

Waar de aanwezigen ook een sportreep en sportkwark uit de keuken van het topsportrestaurant op Papendal voor de kiezen kregen, kwam strength and conditioning specialist van Topsport Gelderland Nout van der Velden ook aan het woord. Hij gaf tekst en uitleg bij de manier waarop topsporters hun krachttraining doen, waarbij hij voorbeelden gaf en ook enkele aanwezigen trainingsdelen liet ondervinden.

EQ Fit legde de link tussen kracht en het mentale aspect van topsport, maar daarmee juist ook het bedrijfsleven, waarmee de onderlinge link opnieuw gelegd werd. Daarbij mochten de aanwezigen echt flink aan het werk. Er werd namelijk op elkaar gebokst. Want sta jij stevig in je schoenen? En welke keuzes maak je? Het bleek een onderdeel dat, net als overigens alle andere onderdelen, zeer goed werd ontvangen. Enthousiast werden er flinke stoten uitgedeeld.

Waar Merel Smulders al aanwezig was, sloot voor het laatste onderdeel van de middag haar zus Laura aan. Zij is de wereldkampioene op de BMX, waar Merel dit jaar het zilver pakte. Samen vertelden de zussen over hun carrière en de aanwezigen luisteren allen geboeid. De reacties na afloop waren lovend en opnieuw werd duidelijk dat het koppelen van het bedrijfsleven aan (toekomstige) olympische sporters een gouden greep is.

Meer informatie over Talents 2 Tokio is te lezen op www.talents2tokio.nl. Hieronder bekijk je nog enkele foto’s van de bijeenkomst.