Esporters strijden tegen elkaar tijdens succesvolle try-outs

,

De try-outs die in de afgelopen weken plaatsvonden voor het nieuwe Esports Talent Center Gelderland zijn succesvol gehouden. Er werden drie selectiedagen georganiseerd, allen voor een andere game; eRacing, Valorant en FIFA. Meer dan dan vijftig talenten streden daarbij om een plekje in het RTC voor esporters. Ze werden onder meer ook verrast door een videoboodschap van één van de beste Valorant gamers van de wereld. De testdagen waren voor de deelnemers inspirerend en motiverend, waarbij uiteindelijk een aantal spelers geselecteerd werden voor het ETCG.

Voor deze try-outs konden talenten in de leeftijdscategorie 15 tot en met 19 jaar zich aanmelden. Via een speciaal ingerichte discord omgeving kregen ze alle informatie die ze nodig hadden voor het online toernooi. Hoewel de drie testdagen steeds van start gingen met een gezellige sfeer, waarbij de deelnemers die al eerder aanwezig waren aan het socializen waren, schakelde iedereen direct om in de prestatiestand. Er was volledige focus en toewijding aan het spel, waarin de laatste vragen werden gesteld en afgestemd op de wedstrijden.

De deelnemers aan de verschillende games kwamen in actie in wedstrijden, waarbij de coaches statistieken en data verzamelden, ter ondersteuning van de uiteindelijke selectie van talenten. Daarbij werden ook drie studenten van de HAN ingezet, die voor hun afstudeerstage een jaar toegewerkt hebben naar de try-outs en nu hielpen bij de verwerking van de studenten. Waar bij eRacing bijvoorbeeld gelet werd op verbetering herstel in rondes of specifieke punten op de baan, werd bij Valorant ook gekeken naar dingen als communicatie binnen een team.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Een screenshot uit de game Valorant tijdens de try-out

Veel indruk maakte het op de deelnemers toen coach Milan één van de beste spelers van de wereld erbij haalde om ook even hallo te zeggen op camera, cNed van Acend. Het maakte een grote indruk op veel spelers en gaf daarmee de toon van het niveau van het Esports Talent Center Gelderland ook aan, professioneel met de beste mensen uit het werkveld. Het waren zeer geslaagde try-outs, waar iedereen met een positief gevoel op kan terugkijken.

Uiteindelijk moest er natuurlijk ook geselecteerd worden. De trainers konden tevreden vaststellen dat er zeer goede talenten op de eerste try-out dagen af waren gekomen die veel potentie laten zien. Het was dan ook niet eenvoudig om hierin een keuze te maken, want iedereen heeft kwaliteiten laten zien. De komende maanden is er voor de geselecteerde jongeren op Papendal een proefperiode, waarbij ze de eerste begeleidingsuren krijgen van de coaches. Binnen het ETCG krijgen de talenten naast professionele begeleiding binnen het gamen ook ondersteuning op het mentale vlak, fysieke vlak en over onderwerpen zoals voeding. Alles om de beste versie van jezelf te worden.