Escaperooms en speurtocht voor Gelderse sporttalenten

,

Op Papendal organiseerde Topsport Gelderland afgelopen weekend opnieuw escaperooms voor diverse regionale talenten- en topsportprogramma’s. Groepen van Stichting Top Judo Nijmegen, MVVA/De Graafschap, Running Team Liemers en Schuurman BZC waterpolo namen daar deel aan. Het doel van de escaperooms was om jonge sporters op een leuke manier bewust te maken van belangrijke thema’s naast hun kernsport. Daarbij kwamen dingen als een veilig sportklimaat, prestatiegedrag, voeding en communicatie aan bod.

Van workshops of lezingen onthouden sporters vaak weinig, maar door praktisch en op een leuke manier aan de slag te gaan is de hoop dat er meer blijft hangen. Met dat in het achterhoofd zijn de sportmanagers van Topsport Gelderland dan ook aan de slag gegaan, waarbij ze de escaperooms hebben opgezet. Waar we deze al eerder eens organiseerden voor de sporters, hebben we ditmaal ook trainers bewust gemaakt dat extra aandacht op deze thema’s in de komende weken de kans vergroot dat de sporters ervan leren.

Speurtocht over Papendal
De escaperooms waren ook ditmaal niet het enige. Waar er bij de vorige editie ook een lasergame was, deden de sporttalenten nu een speurtocht over Papendal. Die is bedacht door meerkamper Sven Roosen, die ook de leiding had over het onderdeel. Via de speurtocht konden de sporters op een leuke manier kennismaken met de inspirerende locatie Papendal, waar veel toppers uit verschillende sporten trainen.